Arif Sağ'dan "Madımak" İtirafı

Arif Sağ'dan "Madımak" İtirafı

Madımak Oteli’ndeki alevlerden kaçan Arif Sağ ile 40 kişiyi İl Başkanı BBP binasına almış...

Sanatçı Arif Sağ, 37 kişinin can verdiği Madımak Oteli yangını sırasında kendisinin de içinde bulunduğu 40'tan fazla kişinin kurtulmasında, dönemin BBP il başkanının önemli katkısının olduğunu söyledi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun "Arif Sağ konuşsun" çağrısının ardından konuşan Arif Sağ, Madımak Oteli yangınını, yazılan bir senaryonun hayata geçirilmesi olarak gördüğünü söyledi. Sağ, o gün yaşadıklarını şöyle anlattı::

"Otel yanmaya başladığı zaman arkadaki camı kırdılar, biz de camdan bir boşluğa atladık. Atladığımız yerdeki tenekeler yıkıldı, biz balkona düştük. Balkon da Büyük Birlik Partisi'nin binasının balkonuymuş. Sonra orada patırtılar kütürtüler duyuldu. Karşı koydular önce oradaki insanlar. 'Biz sizi çağırmadık' gibi şeyler söylediler. Sonra BBP'nin il başkanı ya da başkan yardımcısıydı sanırım bir arkadaş beni görünce itiraz edenleri durdurdu bizi içeri aldı. 41 - 42 kişiydik. İçeri girdik oturduk.

Sonra bizi içeri aldırtan arkadaş, 'Arif Abi, Allah'ın hikmetine bak. Yıllar önce Kızıdağ'da bir kış günü arabam bozulmuştu. Sen durdun beni arabana aldın. Sivas'a getirdin beni ölümden kurtardın. Bugün de Allah kısmet etti ben sizi ölümden kurtardım' dedi. Orada yaşadığımız budur. Biz hiçbir zaman 'BBP'liler geldiler bizi yaktılar' gibi bir laf etmedik. Aksini söylersek iftira etmiş oluruz."

Etiketler :