Arınç, Batum'un sözlerini analiz etti

Arınç, Batum'un sözlerini analiz etti

Bülent Arınç: Batum, TSK'ya 'neden AK Parti iktidarını indirmediniz?' demek istiyor

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sühely Batum'un Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef alan "Koca bir askeri yıktılar, koca bir asker derken meğer kağıttan kaplanmış." açıklamalarına tepki gösterdi. Arınç, Batum'un bu açıklamaları TSK'ya "Ne güne duruyorsunuz. Bu AK Parti iktidarını niye indirmediniz?" manasında söylediğini dile getirdi.

Bülent Arınç, Almanya dönüşü Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında gazetecilerin CHP Genel Bakan Yardımcısı Süheyl Batum'un "Koca bir askeri yıktılar, koca bir asker derken meğer kağıttan kaplanmış." sözlerini hatırlatması üzerine Arınç, Batum'un açıklamalarını Almanya'da gazetelerden takip ettiklerini söyledi.
Batum'un bu açıklamayı TSK askerlik görevini yapmadığı için değil, sivil iktidara müdahale etmediği için yaptığını söyleyen Arınç, " 'Kağıttan kaplanmış için oymuşlar' demek Türk Silahlı Kuvvetleri'ne doğrudan hakarettir. Bu hakareti niçin yapıyor Süheyl Batum? Asker askerlik görevini iyi yapmadığı için değil, sivil hayata ve iktidara müdahale etmediği için. Süheyl Batum'un aklından geçen şudur: 'Ne güne duruyorsunuz; bu Ak Parti iktidarını niye indirmediniz? Bu yaptığınız balyozlar, kafesler, boş şeylerle uğraşmışsınız. Bunları neticeye bir türlü ulaştıramamışsınız. Bunu söylemek için kağıttan kaplan gibi bir hakareti ağzından çıkarabiliyor." diye konuştu.

 

Etiketler :