Arınç Hanefi Avcı'yı böyle yorumladı

Arınç Hanefi Avcı'yı böyle yorumladı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hanefi Avcı'nın tutuklanmasıyla ilgili olarak değerlendirme yaptı

Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın tutuklanmasıyla ilgili bir yorum da Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç'tan geldi: Karar siyasi değil hukuki...

Arınç, bir gazetecinin Hanefi Avcı ile sorusunu şöyle yanıtladı:

Hanefi Avcı bildiğiniz gibi emniyet müdürüdür. Bir kitap yazmıştır. Toplumda ilgiyle karşılanmıştır. Şu anda devam eden soruşturma çerçevesinde gözaltına alınıp daha sonra tutuklanmıştır. Tutuklayan hakimdir. Yargıyla ilgili bir süreçtir. Bu konuda şimdilik bir yorum yapmak doğru olmaz. Kitabı yazdığı için tutuklandığını söyleyenler var. Bu yargıya inanmamak anlamına gelir. Hükümetin bu olayla bir ilgisi olduğu kanaatinde değilim. Ortada bir yargı süreci var. Dikkatle takip etmeliyiz.

DEMOKRATİK ANAYASAYA İHTİYAÇ VAR

Demokratik bir anayasa ihtiyaç bulunduğunu belirten Arınç konuşmasını şöyle sürdürdü:

Demokratik bir anayasaya ihtiyaç var. Bu konuda muhalefet partileri hazırlık yapsınlar. Ayaküstü konuşmalarla değil; ayağı yere basan ciddi seçeneklerle hazırlanmış bir taslağa ihtiyacımız var.Bunu yaptıklarını zannetmiyorum. Eğer ciddi bir hazırlıkları varsa eskiden anayasa uyum komisyonu vardı. Böyle bir uyum komisyonu kurulabilir. CHP ve MHP'den üye alınır. İşin başında bir uyum komisyonu kurulmasına partilerin eşit oranlarda temsil edilmesine ihtiyaç var. Bu bugünden yarına olacak bir şey değil. Dolayısıyla çok fazla heyecanlanmaya gerek yok. Anayasa temel belgedir. Mümkünse ortak mutabakatla değilse herkesin çabalarıyla ortaya konulması fayda var.

Etiketler :