Arınç, İran beni hayal kırıklığına uğrattı dedi

Arınç, İran beni hayal kırıklığına uğrattı dedi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Suriye'deki politikası konusunda İran'ı eleştirdi.

Gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulunan Arınç, Suriye'nin yanında tavır alarak katliamı destekleyen İran'ın kendisini hayal kırıklığına uğrattığını vurguladı. Arınç Şemdinli'deki yüzlerce teröristinde İran üzerinden geldiğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, gazetelerin Ankara temsilcileri ile iftarda buluştu.

İRAN BENİ SUKUT-U HAYALE UĞRATTI

Suriye'de meseleye insan hakları açısından baktık. İnsanlar kandil gecesinde bile hunharca katlediliyordu. Kendi halkına karşı şiddeti tasvip etmedik. Biliyoruz ki İran Suriye'yi destekliyor. Yönetim olarak Esed'in yaptıklarını görmezden geliyor. 20 bin katledilmiş insan onların gözünde adeta bir suçlu.

ADINDA "İSLAM" OLAN BİR DEVLET BUNU NASIL YAPAR?

İran'ın açık desteğini görünce sukut-u hayale uğradım. Adında İslam olan bir Cumhuriyet'in, Müslümanların, hedef gözetmeksizin çocukları, kadınları öldürmesi vahşetine sessiz kalmasını kabullenemiyorum.

"Bu katliama neden sessiz kalıyorsun adeta destekliyorsun. Bu nasıl İslam Cumhuriyet'i" gibi ifade sarf ettim. İran'ı eleştirdim. Onlardan da bana yönelik bir iki cılız eleştiri geldi. Önemli olan İslam ise dünyanın neresinde bir vahşet varsa, sahip çıkmak bir tarafa bunun kınanması lazım.

SALİHİ'NİN SÖYLEDİKLERİ ÇOK YANLIŞ

Bir mezhepsel yaklaşım, tarafgirlik ya da Suriye'nin kendisi açısından stratejik öneme sahip olması temel kabul edilerek Esed'in binlerce insanı öldürülmesine İran'ın sesiz kalmasını yakıştıramadım.

Aradan 6-7 ay geçti. İran desteğini açıkça sürdürüyor. Esed'in zor durumda olduğunu bile bile. İşin içerisine başka argümanlar da katmaya başladı. Türkiye ile İran arasındaki ilişkilere zarar verebilecek bir boyutu gösteriyor. Salihi geldi. Kendisi iyi bir diplomat. “Siz bizim Ayetullah'ın, Ahmedinecad'ın, Başbakan'ın söylediklerine bakın gerisine bakmayın” diyor. Bu çok yanlış bir şey. Onlar istediğini söyleyecekler? Böyle şey olur mu? Ama Ahmedinecad'ın Suriye'ye gittiğini görmedik. Desteğini rejimini korunmasına yönelik olmak üzere Esed'den yana kullanıyor. Başbakan ve Dışişleri Bakanımızın İran'ı eleştiren yorumlarına katılıyorum.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.