Arınç: İstifası gayet normal

Arınç: İstifası gayet normal

Arınç, ÖSYM Başkanı Yarımağan'ın istifasını doğal karşıladığını, önemli olanın bundan sonra ÖSYM'nin yeniden yapılandırılması olduğunu kaydetti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ÖSYM'de yaşanan kopya skandalının boyutlarının genişlediğini belirterek, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın istifasını doğal karşıladığını, önemli olanın bundan sonra ÖSYM'nin yeniden yapılandırılması olduğunu kaydetti.

Bülent Arınç, Manisa'da 8. Altın Üzüm ve Kültür Festivali kapsamında Saruhanlı ilçesine ziyaretlerde bulundu. Belediye Üzüm Otel'in açılışını yaptıktan sonra gündeme ilişkin gazetecilerin, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın istifasıyla ilgili sorularını cevapladı. Arınç, şöyle dedi:

"Ben de Ünal Yarımağan'ın bugün istifa ettiğini duydum ama tabi ÖSYM'de yaşanan tam bir skandaldı, olayın boyutları genişledi ve savcılık bu konuda soruşturma yapıyor. İş bu noktaya geldikten sonra bunun başında bulunan bir kişinin istifa etmesini doğal karşılıyorum, önemli olan bundan sonra ÖSYM'nin yeniden yapılandırılmasıdır. Grup binlerce insanın iş imkanı için ter döktüğü , göz nuru verdiği bir imtihanı hazırlıyor. Bu yaşadığımız olaylara bakarsak kurumun daha çok şeffaf, daha çok denetlenebilir ve daha çok güvenlikli olması lazım, bu birinci şart.

İkinci şart da binlerce insan, belli bir puan alarak, yerleştirilmek için sınava giriyor, herhalde bundan sonra kurumların ayrı ayrı kendi sınavlarını yapmalarında fayda var. Böyle merkezi bir sistemde soruların elden çıkarılması veya suistimali daha kolay oluyor gördüğümüz kadarıyla. Sanıyorum hükümetimiz, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı'nca, YÖK'le birlikte çalışarak hem güvenilir, hem şeffaf, hem denetlenebilir bir sınav mekanizması kurulacaktır. ÖSYM'nin geldiği bu noktada mutlaka bir değişikliğe ihtiyaç görülüyor." Bülent Arınç, ardından, Saruhanlı halkı ve protokolüyle vedalaştıktan sonra ilçeden ayrıldı.

CİHAN

Etiketler :