Arınç, Kılıçdaroğlu'nu abdestle vurdu

Arınç, Kılıçdaroğlu'nu abdestle vurdu

Arınç,, "Kılıçdaroğlu’nun ne İslam’dan ne de abdestten haberi var. Abdest, Kur'an okunurken, namaz kılınırken alınır." dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başbakan'a, 'Ecevit'in adını anarken abdest al' şeklindeki sözlerini eleştirerek, "Kılıçdaroğlu’nun ne İslam’dan ne de abdestten haberi var. Abdest, Kur'an okunurken, namaz kılınırken alınır." dedi.

Arınç, Bursa merkez Nilüfer ilçesinde AK Parti Milletvekili Adayı Cafer Yıldız’ın seçim bürosunun açılışını yaptı. Burada partililere hitap eden Arınç, AK Parti olarak kişilerle uğraşmadıklarını, partilerin zihniyetleri ile uğraştıklarını dile getirdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, Samsun’da yaptığı konuşmayı eleştiren Arınç, şöyle dedi: "Televizyonda tesadüfen izledim. Sayın Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında şey dikkatimi çekti. Bir afiş yapılmış, rahmetli Ecevit, ayaklarını uzatmış olan Clinton’un yanında el pençe divan durmuş. 10 yıl sonra Sayın Başbakan, Obama ile aynı yerde görüşmüş ama o fotoğrafın tam tersi bir fotoğraf var. Ama bunu biz yapmadık. Aklı sıra Ecevit’i methedecek. Evet, Ecevit bir siyasetçiydi. Doğruları da vardı yanlışları da vardı. Ama Kılıçdaroğlu dedi ki ‘Sayın Başbakan, Ecevit’i eleştirirken, Ecevit’in ismini ağzına alırken abdest al’ dedi. Bu, gülünç bir durum, Kılıçdaroğlu’nun ne İslam’dan ne de abdestten haberi var. Abdest, Kur'an okunurken, namaz kılınırken alınır. Biz Hazreti Peygamberimiz'i (sav) anarken de ‘yandım Allah’ derken de abdest almayız. Fakat Kılıçdaroğlu, böyle söylüyor. Güya Ecevit’i methedecek. Eee peki ne yapalım alalım, alacağız."

Kılıçdaroğlu'nun, 'Benim partim geçmişine bağlı, Atatürk’ün partisidir. Benim partim CHP olmasaydı bugün 5 vakit ezan okunmazdı' dediğini hatırlatan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "1932 ile 1950 tarihleri arasında tam 18 yıl bu ülkede ezan, okunması gerektiği gibi okunmadı. Ezan, evrensel bir mesajdır. Bilali Habeş’ten beri ‘Allahu ekber’ diye okunur. Ama 18 yıl bu ülkede, ‘tanrı uludur’ diye okundu. Bir şeyi över ya da abartabilirsiniz ama yanlış yapamazsınız. Gerçek şu ki gerçek laiklik din ve vicdan özgürlüğü, ayrımcılık yapılmamasını AK Parti gerçekleştirdi."

Meclis başkanlığı yaptığı 2006 yılındaki bir konuşmasında, "Laiklik, din ve vicdan özgürlüğüdür" dediğini dile getiren Arınç, CHP’nin o zamanki genel başkanı Deniz Baykal'ın, kendisine verdiği karşılığı hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Deniz Baykal, o zaman 'İran'da bir Ahmedi Nejat var. Türkiye’de de bir tane Bülendi Nejat' dedi. Ben Nejat mejat değilim. Benim adım Bülent Arınç çok şükür benim nejatlarda işim yok. Evrensel anlamda laiklikte kıyafete, ibadete, örgütlenmeye karışılmaz. Ama Türkiye’de başörtüsünden tutun da başında takke taşıyana ‘rejim elden gitti’ diye kıyameti kopardılar. Tüm bunlardan bu ülkeyi AK Parti kurtardı. Milliyetçilik kafatasçılıkla, ırkçılıkla olmaz. Biz boş vaatlerle sadece oy korkusuyla yalan üstüne yalan söyleyecek durumda değiliz."

Arınç, bir gazetecinin, ALES sınavında hatalı soru kitapçığı dağıtıldığı yönündeki sözlerine ise "Konuyu sizden öğreniyorum. Bilmediğim konu hakkında yorum yapamam." karşılığını verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.