'Arınç, referandumu provoke ediyor‏'

'Arınç, referandumu provoke ediyor‏'

Saadet İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, referandumdan çıkacak evetlerin yüzde 99'unun AK Parti'nin olacağını iddia eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a sert çıktı:

Erol Erdoğan: Arınç, referandumu provoke ediyor

Biri Arınç’ı durdursun

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, ‘referandumdan çıkacak “evet”lerin yüzde 99’unun AK Parti’nin’ olacağını iddia eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a sert çıktı: Erkeksen bunu, aylar öncesinden söyleseydin.

Partisinin Küçükçekmece ilçe teşkilatının verdiği geleneksel iftara katılan Erol Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, referandum sürecini değerlendirdi. Erol Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, “Evetlerin yüzde 99’unun Ak Parti’nin olacağını, Ak Parti’nin çağrılarına yanıt olacağını söylememek haksızlık olur” sözlerinin referandumu provoke etmeye yönelik sözler olduğunu ileri sürdü.

BİRİ ARINÇ’I DURDURSUN

Referandumun Bülent Arınç’ın duygusallığına kurban edilemeyeceğinin altını çizen Erol Erdoğan, “Biri Bülent Arınç’ı durdursun. Arınç CHP’li gibi konuşuyor. CHP’nin ekmeğine yağ sürüyor. Arınç’ın sözleri provokasyon cümlesidir. Kutuplaşmaya götüren cümlelerdir. Saadet Partisi olarak en başından biz bu duruma dikkat çektik ve hükümeti uyardık. ‘Referandum kesinlikle kutuplaşma aracı yapılmamalı’ dedik. Bülent Arınç ise açıklamalarıyla tam tersini yapıyor” dedi.

ERKEKSEN AYLAR ÖNCE SÖYLESEYDİN

Saadet Partisi’nin aylar öncesinden referanduma “Evet” oyu kullanacağını açıkladığını belirten Erol Erdoğan, “BBP, Süleyman soylu ve daha bir çok etkili isim referanduma “Evet” diyeceklerini çok önceden söylediler. Hatta CHP ve MHP içinden bile “Evet” sesleri çıktı. Yani herkes kartlarını açık etmiş. Bülent Arınç, erkekse aylar öncesinden, daha kimin ne diyeceği belli olmadan bu sözleri söyleseydi” şeklinde konuştu.

Erol Erdoğan, Bülenç Arınç’a rağmen referandumda “Evet” oyu vereceklerini yineledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :