Arınç: Son 60 yılın tek partisiyiz

Arınç: Son 60 yılın tek partisiyiz

AK Parti Bursa İl Başkanlığı önüne kurulan platformdan vatandaşlara hitap eden Arınç, milletvekili genel seçiminin kesin olmayan sonuçlarını değerlendirdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Biz bu şartlar altında Türkiye'de muhalefetin topa tuttuğu, içeride ve dışarıda bazı mihrakların 'AK Parti gitsin de ne olursa olsun' diye hesaplar yaptığı bir zamanda oyunu 5.5 milyon artıran, oy oranını yüzde 50'nin üzerine çıkaran son 60 yılın tek partisiyiz'' dedi.

Arınç, Bursa'da muhteşem bir başarı kazandıklarını, bundan dolayı çok mutlu olduklarını ve iftihar ettiklerini söyledi. Bursalıların, yüzde 53'ün üzerinde oy oranıyla ''11 değerli milletvekilini parlamentoya gönderdiğini'' ifade eden Arınç, ''Bu çok büyük bir başarıdır. Bursa'da 900 bine yakın oy aldık. Bu muhteşem bir sonuçtur. Bu başarıda hepinizin payı var, hepinizi candan kutluyorum. Ne kadar sevinsek azdır'' diye konuştu.

Bütün Türkiye'nin AK Parti'nin 3. dönem iktidarını büyük bir başarı olarak gördüğünü ifade eden Arınç, şunları kaydetti:

''Gözlerden yaşlar akıyor, dualar ediliyor. Türkiye'nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine büyük bir zafer kazandık. Yüzde 50'nin üzerinde bir oy oranıyla yani sandığa giden iki seçmenden birinin oyunu alan AK Parti, son 60 yıllık siyasi tarihimizin en büyük başarısını kazandı. Bu başarı bütün milletimizindir. Bursa'nın başarısı bütün Bursa'ya aittir. AK Parti'nin Bursa'daki başarısına destek veren, maddi manevi katkıda bulunan herkese, başta teşkilatımıza, ilçelerimize, beldelerimize, belediye başkanlarımıza, kadın kolları ve gençlik kollarımıza, bütün temsilcilerimize, üyelerimize, delegelerimize candan teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Çok şükür yüzde 53 gibi, iki kişiden birden fazlasının oyunu Bursa'da partimize kazandıran sadece oy verenler, doğrudan katkısı olanlar değil bütün Bursa'da siyasi tercihi ne olursa olsun AK Parti'nin başarısında dolaylı da olsa katkıda bulunan Bursa'nın güzel insanlarına, tüm siyasi partilere, onların seçmenlerine ve AK Parti'yi gönlünden geçiren herkese candan teşekkür ediyorum.''

''NE MUTLU BİZE Kİ BÖYLE BİR GENEL BAŞKANA SAHİBİZ''

Bülent Arınç, sonuçların açıklanmasının ardından AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partinin genel merkezinin balkonundan bütün Türkiye'ye hitap ettiğini, konuşmayı tüm dünyanın dinlediğini belirterek, şöyle devam etti:

''Bu konuşma, fevkalade olumlu bir konuşmaydı. Eğer bir insan, Türkiye'de iki seçmenden birinin oyunu alacak noktaya gelse üçüncü dönem 9 yıldan sonra yeni bir ustalık dönemine bu akşam 'merhaba' dese, o insan AK Partili ve AK Parti'nin genel başkanı olmasaydı büyük bir gururla herkesi ret ve inkar ederdi. Başarıyı kendisine mal ederdi ve bu başarıda en büyük payın kendisinde olduğunu söylerdi. Ama ne mutlu bize ki böyle bir genel başkana sahibiz. Bütün Türkiye'yi kucakladı. Bu başarıyı bütün Türkiye'ye mal etti ve kazananların sadece Türkiye olduğunu söyledi. Biz de onun gibi düşünüyoruz. Bütün Bursa'yı kucaklıyoruz. Bu muhteşem başarı hepimizindir. Farklıtercihleri olanlara da saygı duyuyoruz. 2 seçmenden birinin gönlünü ve oyunu alabilmişsek emin olun önümüzdeki seçimlerde bundan çok daha fazlasını göreceğiz. Çünkü biz gönüllerin insanıyız, halkımızın partisiyiz, bütün Türkiye ile birliktegüçlüyüz.''

AK Parti'nin Türkiye'de çıraklık, kalfalık döneminden sonda ustalık dönemine başladığını ifade eden Arınç, bu sonuçtan çok emin olduklarının vurguladı.

Arınç, Bursa'nın her yerine gittiklerini, mahallelerde mitingler yaptıklarını, sivil toplum ve meslek kuruluşlarıyla toplandıklarını bildirdi ve ''Elinizi tuttuk, kucaklaştık. Sırtınızı sıvazladık, birbirimize dualar ettik. Dertleri dinledik, ceplerimiz kağıt doldu. Hepinizin dertlerini paylaştık. Bu akşam bunun neşesi içindeyiz. Haklı başarı kazanan muhteşem insanlarla birlikteyiz. Ne kadar sevinsek, Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Bu büyük milletin büyük teveccühü ile 8.5 yıldan sonra tekrar bir 4 yıl iktidarını kazanmış olmak Allah'a hamdetmek için yeter de artar bile'' dedi.

-''KISKANANLAR ÇATLASIN'' TEZAHÜRATI-

Konuşması sırasında kalabalıktan yükselen ''Kıskananlar çatlasın'' tezahüratı üzerine Arınç, şunları söyledi:

''Emin olun herkes AK Parti'ye çattığı zamanlar bile AK Parti için çalıştı. Boş vaatler atanlar bile AK Parti'nin değirmenine su taşıdı. Biz gerçeklerle meşguldük, bazıları yalanlarla popülizmle maalesef sahte vaatlerle meşguldü. Bir kısmı hakareti tercih etti, tehdit etti. Ama hepsi AK Parti'nin büyüklüğüne, hepsi AK parti'nin tekrar iktidar olmasına yaradı. Onun için kıskananlar çatlamasın. Bu akşambüyük gerçeği gördükten sonra emin olun hepsi AK Parti'nin daha büyümesi, daha güçlenmesine vesile olacak. Bu akşam tek bir gerçek var: Bu seçimin tek galibi Türkiye'dir, bu seçimin tek başarılı partisi AK Parti'dir. AK Parti, tarihteki en yüksek oy oranı olan 2007'deki yüzde 46.5'luk oy oranını 3 puan geçerek yüzde 50.5'e taşıdı. Milletvekili sayımız iktidar olmak için gerekli sayıdan 60 fazladır. 2007'de 16.5 milyon oy almıştık şimdi 21.5 milyon oy aldık. 4 yıl içinde oy sayısını, seçmen sayısını, aldığı oy miktarını 5.5 milyon artıran bir siyasi parti var. Allah'a hamdolsun AK Parti 3. dönem iktidarı gören, oy oranını her seçimde artırarak gören yegane partidir. Ne 65-69'da Demirel'in, ne 83-87'de rahmetli Özal'ın oy oranları AK Parti ile mukayese edilemez. Biz bu şartlar altında Türkiye'de muhalefetin topa tuttuğu, içeride ve dışarıda bazı mihrakların 'AK Parti gitsin de ne olursa olsun' diye hesaplar yaptığı bir zamanda oyunu 5.5 milyon artıran, oy oranını yüzde 50'nin üzerine çıkaran son 60 yılın tek partisiyiz.''

''ÇOK ŞÜKÜR BUGÜN 600 BİN OLAN SEÇMEN SAYIMIZI 900 BİNE ÇIKARDIK. 2 SEÇİM ARASINDA OY SAYISINI 300 BİN ARTIRAN AK PARTİ'NİN BURSA ZAFERİNİ KONUŞUYORUZ'' -''BURSA İÇİN MESAİ SARF EDECEĞİZ. DİĞER PARTİLERİN MENSUPLARIYLA İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ. PARTİZANLIK YAPMAYACAĞIZ. BİZE OY VERSİN, VERMESİN, HİZMET NEREYE GEREKLİYSE ORAYA HEP BERABER KOŞACAĞIZ''

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Ne vaatler yaptı birileri milleti inandırdık zannettiler, ne hakaret etti birileri milleti korkuttuk sandılar, birileri ne tehdit etti milletimizi sandılar ki sinecekler, AK Parti'ye oy vermeyecekler. AK Parti, milletimizin bağrından koptu bugün her şeye rağmen tek başına iktidar oldu'' dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı önüne kurulan platformdan vatandaşlara hitap eden Arınç, seçim sonuçlarına göre, CHP'nin milletvekili sayısının 3 misline, MHP'nin milletvekili sayısının 7 misline, bağımsızların çıkardığı milletvekili sayısının 10 misline sahip olduklarını söyledi.

Böylesine yüksek bir oy oranına ulaştıklarını ifade eden Arınç, şunları kaydetti:

'Herkes kendine göre bir hesap yapacak, başarılı ya da başarısız olduğunu söyleyecektir. Bu onların meselesi, biz kendi işimize bakalım. AK Parti, tek başına büyük bir başarıya imza attı. Bu, birbirinden kopmayan teşkilatlarımızın, disiplin içinde çalışanarkadaşlarımızınevinde, iş yerinde şurada veya burada, AK Parti için dil döken, gönül almaya çalışan, kendi imkanlarıyla sabahtanakşama, gece yarılarına kadar hizmet eden, milyonlarca insanın çabasının sonucudur. Bursa'da da 2007'deki oy oranımız, yüzde 50'nin üzerindeydi. Şu anda 3 puan daha artırarak yüzde 53'ün üzerine çıkardık. Çok şükür bugün 600 bin olan seçmen sayımızı, yaklaşık 900 bine çıkardık. 2 seçim arasında oy sayısını 300 bin artıran AK Parti'nin Bursa zaferini konuşuyoruz.''

Arınç, bu başarıya giderken el birliğiyle çalıştıklarını, bütün milletvekilleri, adaylar, aday adayları, il ve ilçe başkanları, yönetim kurullarının çalıştığını, el ele verdiğini bildirdi.

Dağ köylerinden şehir merkezlerine kadar Bursa'yı meydana getiren tüm insanlara ulaştıklarını söyleyen Arınç, şöyle devam etti:

''Hamdolsun 18 milletvekilinin 11'ini kazanmışAK Parti olarak başımız dik, alnımız açık, milletimize teşekkür ediyoruz. Hükümet olmak güzel bir şey ama çok zor bir . Bizim çektiğimiz sıkıntıları sorumluluğumuzu, muhalefette olanlar bilemez. Herkes ister ki 'ben de hükümet olayım'. Türkiye ne hükümetler gördü geçmişte. Bu hükümet, başındaki başbakanına bakarak günde 24 saatçalışan hükümettir. AK Parti grubu bir tek fire vermeden parlamento oylamalarında Türkhalkına en büyükhizmeti yapmış gruptur. Anayasa'nın en güçlü 26 maddesini Mecliste 336 ile halka götürdüğümüz zaman da yüzde 58 ile kabulünü sağlayan bu AK Parti grubudur. Bugün birbirimizden kopmadan, birbirimizi çok severek yola devam ediyoruz. Durmak yok, yola devam.''

''SANDILAR Kİ SİNECEKLER...''

Bülent Arınç, gerçeğin bir kez daha tecelli ettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ne vaatler yaptı birileri milleti inandırdık zannettiler, ne hakaret etti birileri milleti korkuttuk sandılar, birileri ne tehdit etti milletimizi sandılar ki sinecekler, AK Parti'ye oy vermeyecekler. AK Parti, milletimizin bağrından koptu, bugün her şeye rağmen tek başına iktidar oldu. Bu seçimlerde seçim güvenliği için canla başla çalışan İçişleri Bakanlığımıza, Emniyet teşkilatımızın kahraman, vefakar polislerine, Jandarma teşkilatının kahraman, feragatli erlerine, subaylarına ve astsubaylarına, sokakta, her yerde görev yaptıkları, güvenliği sağladıkları için teşekkür ediyorum. Sandık kurullarında, başkanlarıyla üyeleriyle partilerin müşahitleri, temsilcileriyle seçimin adaletle sonuçlanması için büyük bir dikkatle görev yapanlara, seçim koordinasyon merkezimizin başkan ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Başarı hepimizin başarısıdır.''

Adaletten ve eşitlikten ayrılmayacaklarını, hizmeti bütün Bursa'nın merkezinden en ücra köşesine kadar büyük bir hızla, azimle en üst noktaya çıkaracaklarını kaydeden Arınç, yöre için hazırladıkları 100 projeyi 2023'e kadar kazandırıp, kenti sadece Türkiye'nin değil bütün dünyanın göz bebeği yapacaklarını ifade etti.

''SİZİN BİR EVİNİZ VAR BİR DE AK PARTİNİZ''

Bülent Arınç, 3 milyona yakın insanın Bursa'da yaşamaktan mutlu olacağını belirterek, şöyle dedi:

''Bursa için mesai sarf edeceğiz. Diğer partilerin mensuplarıyla işbirliği yapacağız. Partizanlık yapmayacağız. Bize oy versin, vermesin, hizmet nereye gerekliyse oraya hep beraber koşacağız. Bu mutluluğu bu akşam dualarımızla temennilerimizle gözyaşlarımızla evlerinde yataklarından doğrulamayan hastalarımızla küçük çocuklara dualar ettirerek, AK Parti'nin başarısına katkıda bulunanlarla annelerimizle babalarımızla büyük anne ve babalarımızla kutlamalıyız. Hepiniz, evlerinize gittiğinizde AK Parti teşkilatının selamlarını ilettiğimizi duyurun. Allah onlardan razı olsun. Bu parti sizindir. Herkes bu kapıdan girmeli, görüşmeli, konuşmalı, derdini anlatmalı, eleştiri yapmalı, öneri getirmeli. Sizin bir eviniz var, bir de AK Partiniz. Mutlaka buraya gelecek, sizlerle birlikte olacağız. Seçim kampanyasında bizlerle birlikte olan eşlerimize, hanımlarımıza, kızlarımıza teşekkür ediyoruz.''

Bir aile olduklarını vurgulayan Arınç, ''Günlerce çocuklarımızdan ayrı kaldık. Ortada bir başarı var hepimizin katkısı var. Fedakar, dürüst, çalışkan Bursa'nın basınına da teşekkür ediyorum. Onlar da bizimle birlikteydi, bizim kadar onlar da yoruldu. Edindikleri haberleri, iftiharla söylüyorum, objektif dürüst ve hiçbir zaman yanlışa sapmadan aktardılar. Ne mutlu Bursa'nın güzel basınına ve o basında çalışanlara'' diye konuştu.

Arınç, yoğun sevgi gösterisiyle tamamladığı konuşmasının ardından vatandaşların arasından güçlükle çıkarak, il binasına geçti. Burada Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, partisinin il yöneticileri ve milletvekilleriyle bir süre görüşen Arınç, daha sonra Çekirge Polisevi'ne gitti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.