ARINÇ'A SUİKAST Bilmecesi

ARINÇ'A SUİKAST Bilmecesi

Arınç'ın evinin önünde gözaltına alınan iki subayın ajandasında, Şahin'in evinin krokisi, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda bakan ve milletvekili hakkında "fişleme" notları çıktı Arınç'ın evini mart ayından bu yana "izledikle

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast planladığı ileri sürülen bir albay ve bir binbaşının yakalanmasıyla ilgili soruşturma derinleştirildikçe, Türkiye gündemini sarsacak önemli bilgilere ulaşıldı. Şüphelilerin araçlarında ve evlerinde yapılan aramada, protokolün 2 numarası, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in de ev adresini gösteren bir kroki ele geçti. Aynı firmadan sahte kimliklerle 25 araç kiraladıkları tespit edilen şüphelilerin, Mart 2009'dan bu yana Çukurambar bölgesinde Arınç'ın evini "izledikleri" ortaya çıktı. Albay Erkan Y.B.'nin üzerinden sahte sarı basın kartı çıkması da dikkati çekti. Şüphelilerde bulunan ajandada ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi hakkında izleme bilgileri bulundu. Albay Erkan Y.B ve binbaşı İbrahim C.'nin savcı Mustafa Bilgili tarafından gözaltına alındıktan bir süre sonra serbest bırakıldığı ortaya çıktı. İki subayın Merkez Komutanlığı gözetiminde olduğu ve serbest bırakılmasında "kaçma ihtimalleri bulunmuyor" gerekçesinin etkili olduğu belirtildi. SABAH, soruşturmanın deprem yaratacak ayrıntılarına ulaştı. İşte, bugüne kadar elde edilen bilgi ve iddialar: 
ŞAHİN'İN EVİNİN KROKİSİ: Şüpheli araç içinde ve evde yapılan aramalarda ele geçirilen krokiler arasından sürpriz bir ismin ev adresi de çıktı. Bu isim, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'di. Toplam 3 kroki bulundu. Ele geçirilen diğer kroki üzerindeki çalışmalar sürüyor.

ARAÇLARDA GPRS YOK 

GÜL VE ERDOĞAN FİŞLERİ: Ajanda içinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda bakan ve milletvekili hakkında kaleme alınmış fişleme ve izleme bilgileri de bulundu. 
25 ARAÇ KİRALANDI: Şüpheliler E.Y.B. ve binbaşı İ.B.'nin Güvenlik Caddesi'nde bulunan Bumerang Rent a Car'dan farklı zamanlarda ve sahte kimliklerle toplam 25 araç kiraladığı ortaya çıktı. Şüphelilerin araçları sivil kıyafetle kiraladıkları öğrenildi. SABAH'ın görüştüğü şirket yetkilileri, "Normal vatandaş gibi geldiler. Herhangi bir şeyden şüphelenmedik. Teslim edilmeyen aracımız yok" dedi. Firmanın araçlarında GPRS bulunmuyor. Bu da şüphelilerin takip edilmemek için bu araçları seçtiği görüşünü güçlendirdi. 
SAHTE SARI BASIN KARTI: Yakalanan şüphelilerden albay E.Y.B.'nin üzerinden kendi adına düzenlenmiş sahte sarı basın kartı çıktı. Basın kartının üzerinde "muhabir" yazıyordu.

TEKİN'LE BAĞLANTISI 

9 AYDIR TAKİP: Yakalananların evinde yapılan aramalarda, Bülent Arınç'ın 2009'un mart ayından bu yana takip edildiğine ilişkin bilgilere ulaşıldı. 
MUZAFFER TEKİN İDDİASI: İki askerin bağlantılı olduğu kişiler üzerinde araştırmalar derinleştirildi. Şüphelilerin görüştüğü kişilerin Ergenekon tutuklusu Muzaffer Tekin'le bağlantısı olduğu üzerinde duruluyor. Ayrıca yine şüphelilerin irtibatlı olduğu kişilerin, DHKP-C bağlantısı da araştırılan konular arasında. 
HÜCRE EVİ İDDİASI: Şüphelilerde ele geçirilen ajandada, Ankara'nın çeşitli bölgelerinde evlerle ilgili notlar bulundu. Soruşturma, albay E.Y.B.'nin hücre evi oluşturmaya çalıştığı iddiaları üzerine yoğunlaştırılacak.

ARINÇ MART 2009'DAN BERİ İZLENİYORDU
Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç'ın, Çukurambar'da bulunan evinin mart ayından bu yana izlendiği tespit edildi. Yanındaki binbaşıyla gözaltına alınıp serbest bırakılan Albay Erkan Y.B.'nin üzerinden sarı basın kartı çıktı.

GÖZALTINA ALINDI SONRA BIRAKILDI
Albay Erkan Y.B. ile Binbaşı İbrahim C. savcı tarafından gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. İki subayın Merkez Komutanlığı gözetiminde olduğu ve serbest bırakılmasında "kaçma ihtimalleri bulunmuyor" gerekçesi etkili oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :