Arınç`ın sokağında şüpheli iki subay!

Arınç`ın sokağında şüpheli iki subay!

Ankara polisi dün Arınç`a suikast ihbarıyla alarma geçti. Arınç`ın evinin çevresinde bir otomobil içinde bulunan iki şüphelinin Genekurmay`da görevli yarbay ve binbaşı olduğu ortaya çıktı.

Ankara polisine şüpheli iki aracın Arınç’ın evi etrafında dolaştığı ihbar edildi. Savcı eşliğinde durdurulan araçlardan iki rütbeli subay çıktı. Subaylarda Arınç’ın ev adresi bulunan not çıktı

Ankara ve İstanbul’da dün 3 kritik gözaltı yaşandı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın evinin önünde iki şüpheli araçta Genelkurmay Başkanlığı’nda görevli İstihkam Binbaşı İ. G. ve Topçu Albay E.Y.B. gözaltına alınırken; İstanbul Çapa’da emekli Tuğgeneral Ersöz’ün bulunduğu katta astsubaylıktan ayrılma Erhan Keskin silahlarıyla birlikte yakalandı.

HERŞEY BİR İHBARLA BAŞLADI

19 Aralık Cumartesi günü Ankara polisine yapılan ihbar, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast hazırlığı yapıldığı kanaati ile yapılan gözaltılarla sonuçlandı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne cumartesi günü 14:5’de çok çarpıcı bir ihbar geldi. İhbarcı “Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç’ın ikameti çevresinde bir süreden beri şüpheli araçlar dolaştığını, bugün de aynı yerlerde iki şüpheli aracın bulunduğunu ve araçların plakalarının 06 BH **** ve 06 LJY **** olduğunu” bilgisini verdi.

SAVCI BİLGİN GÖZALTINA ALDI

Bülent Arınç’ın ikamet ettiği Çukurambar bölgesi ihbar sonrasında Ankara polisine ait sivil ekipler tarafından ablukaya alındı. İhbarcının plakasını verdiği iki araç 1424. Cadde üzerinde tespit edildi. Emniyet güçlerinin bilgilendirmesi üzerine Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgin olaya el koydu. Savcı Bilgin’in, şahıslara ve araçlara yönelik arama yapılması talimatı üzerine Terörle Mücadele ekipleri araçları çevirdi. Araçlarda, Genelkurmay Başkanlığında görevli İstihkam Binbaşı İ.G. ve Topçu Albay E.Y.B. isimli iki asker olduğu ortaya çıktı.

ARINÇ’IN ADRES NOTU BULUNDU

Subaylar gözaltına alınırken, üzerinde “1424. Cadde ....” diye devam eden ve Arınç’ın evine ait adresin bulunduğu bir notu telaşla imha etmeye çalıştıkları, polisin müdahalesi ile notu imha edemeden Albay E.Y.B. ve Binbaşı İ.G.’nin gözaltına alındığı ve nota savcı tarafından el konulduğu öğrenildi. Şüpheliler Albay E.Y.B. ve Binbaşı İ.G. gözaltına alınıp araçlarında arama başlatılırken şahısların komutanı olduğunu ve Genelkurmay Seferberlik Tetkik Bölge Başkanı olduğunu söyleyen Albay Y.A. beraberindeki Merkez Komutanlığı’nda görevli askeri personelle olay yerine geldi. Polis tarafından gözaltına alınan subayların gözaltı işleminden sonra Merkez Komutanlığı’na gönderildiği öğrenildi.

EVLERİNE BASKIN YAPILDI

Cumhuriyet Savcısı Bilgin tarafından yapılan ilk incelemede “subayların gözaltına alındığı yerin, Çukurambar 1424. caddede ikamet eden Bülent Arınç’ın ikametine çok yakın olduğu, 06 LJY **** plakalı aracın TSK’ya kayıtlı kayıtlı resmi araç olduğu, 06 BH **** plakalı aracın ise rentacar aracı olduğu” tespit edildi. Şüpheli subayların ikametlerinde yapılan baskınlarda da bilgisayar ve dokümanlara el konulduğu belirtildi.

Etiketler :