Arınç'tan Baykal'a 8 mermili gönderme

Arınç'tan Baykal'a 8 mermili gönderme

Arınç: Kozmik patates açıklaması yapan Baykal'a, hakim ve savcıya gönderilen 8 mermiyi sorun

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP lideri Baykal'ın, dünkü konuşmasında, 'kozmik odadan kozmik patates çıktı' dediğini hatırlatarak, "Baykal hata yapıyor. Baykal'ı bulun sorun. 8 tane kalaşnikof mermisi gönderilmiş, ne düşünüyorsunuz deyin. Yanlış olduğunu bile bile kozmik odadan kozmik patates çıkıyorsa, bunlar da çikolatadır demesi gerekiyor." dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'suikast iddiaları' ve Baykal'ın 'kozmik odadan kozmik patates çıktı' sözlerini değerlendirdi. 8 adet kurşun konusunda düşüncelerinin az çok tahmin edilebileceğini dile getiren Arınç, olayın vahim olduğunu söyledi.

"Soruşturma devam ediyor, başındayız, ortasına geldiğimizde, sonuna geldiğimizde tatmin edici açıklama yapacağız." diyen Arınç, "Benim basın mensuplarından bir isteğim var. Araştırılması gerekiyor. Olayla ilgili belgeler en ince şekilde araştırılmalı. Ancak basın mensupları bana sorduğunuz soruyu sayın Baykal, Kılıçdaroğlu, Mengü ve arkadaşlarına da sorun. Başından beri bu konunun safsata olduğunu söyleyenler bu şahıslar. Dün Baykal, 70 milyonun önünde 'kozmik odadan kozmik patates çıktı.' dedi. Baykal hata yapıyor. Baykal'ı bulun sorun. 8 tane kalaşnikof mermisi gönderilmiş, ne düşünüyorsunuz deyin. Yanlış olduğunu bile bile kozmik odadan kozmik patates çıkıyorsa, bunlar da çikolatadır demesi gerekiyor. Yok, o da olayı vahim görüyorsa bizim çizgimize gelmiştir. Kılıçdaroğlu'na sorun, gerçek mermilerin ne anlama geldiğini söyleyecektir. Utanıyorum ve üzülüyorum, 2 seneden bu yana işi sulandırmak için boyutlarını küçültmek için bu siyasiler şahsımla ilgili konuda yine aynı görevi yapmaya çalışıyorlar. Bir siyasi, kozmik odadan kozmik patates çıktı diyerek, 70 milyonu kendisine güldürüyor." dedi.

"Yargı olaya el koymuşken, mermi gönderilmişken nasıl oluyor da bir siyasi bundan uzak kalıyor. Ben her zaman içinizdeyim lütfen bu soruyu Baykal'a da sorun." diyen Arınç, şöyle devam etti: "Türkiye, şeffaf bir ülke, yargı görevini yapıyor. Her gün yeni bilgiler veriyor. 11 nolu mahkeme, 12 nolu mahkeme bir karar veriyor. Sanıklardan 8'inden 5'ini savcı bırakıyor, 3'ü de mahkemede serbest bırakılıyor. Savcı, bir başka mahkemeye başvuruyor. Türkiye, hukuk devleti, bu hukuk devleti içinde savcıların, mahkemelerin verdiği kararları kabul etmek gerekiyor. Hukuki kararın ne anlama geldiğini, hastane bahçesinde değerlendirmek doğru değil. Adli konuların, yargılama konularının enine boyuna yargı tarafından değerlendirilmesi lazım."

 

 

Etiketler :