Arınç'tan sert kınama

Arınç'tan sert kınama

Arınç, Hakkari'deki mayın patlamasıyla ilgili olarak, ''Bu olaya sebebiyet veren alçakları şiddetle lanetliyoruz'' dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hakkari'deki mayın patlamasıyla ilgili olarak, ''Bu olaya sebebiyet veren alçakları şiddetle lanetliyoruz'' dedi.
 
Balıkesir'in Havran ilçesinde belediyeyi ziyaret eden Arınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hakkari'nin Geçitli köyünde bir minibüsün infilak etmesi, içindeki kadın ve çocukların hayatını kaybetmesinin çok üzücü bir olay olduğunu söyledi.

''Bu acı olay hepimizi derinden yaralamıştır'' diyen Arınç, şöyle konuştu: ''Buna sebebiyet veren alçakları şiddetle lanetliyoruz. Bu, çok kötü, çok çirkin, insanlık dışı bir olay. Sanırım en son 10'a ulaştı bize gelen bilgiye göre. Yaralılar da var. Masum insanları, sivilleri böyle haince tuzak kurarak katletmek insanlık dışı bir olaydır. Umarım bunların failleri en kısa zamanda bulunur, bu cinayetleri işleyenler en kısa sürede cezalarına çarptırılır. Milletimizin başı sağolsun. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Türkiye, terörle mücadelesinde mutlaka başarıya ulaşacaktır. Bunun için hepimiz üzülüyoruz ve bu sorunun bir an önce bitmesini istiyoruz. Bu konuda hükümetimize herkesin yardımcı olması gerekir...

Bu olayı şüphesiz birterörörgütü planlamış olabilir. Arkasındaki amacın, saikin ne olduğunu bulmalıyız. Bu tür olaylar bazı gelişmeleri önlemek için provokasyon olarak da kullanılabiliyor. Güvenlik güçlerimizin en kısa zamanda failleri bulacağına ve onların en ağır müstahak oldukları cezalara çarptırılacağına inanıyorum.''

Arınç, belediye ziyaretinin ardından vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Etiketler :