Arnavutluk yangınlar içinde çırpınıyor

Arnavutluk yangınlar içinde çırpınıyor

Mehmet Akif'e 'Yanıyor... Hem bu sefer pek müthiş!' dizesini yazdıran Arnavutluk'ta devam eden siyasi kriz sol muhalefeti sokağa döktü. Eylemlerde 3 kişi hayatını kaybetmişti. Halk Meclisi ise olayları kınadı...

"Üç beyinsiz kafanın derdine, üç milyon halk,
Bak nasıl doğranıyor? Kalk, baba, kabrinden kalk!
Diriler koşmadı imdâdına, sen bâri yetiş...
Arnavutluk yanıyor... Hem bu sefer pek müthiş!"


Akif'e bu mısraları söylettiren birinci dünya savaşı yıllarından sonra Arnavutluk bir kez daha yangınlar içinde...

Koalisyon hükümeti milletvekilleri tarafından oylanan bildiride, olayların sorumlularının anamuhalefet Sosyalist Parti'nin Genel Başkanı Edi Rama ile gösteriye destek veren diğer sol partilerin liderleri olduğu ileri sürüldü.

Edi Rama ve diğer liderlerin devletin demokratik kurumlarına karşı halkı kışkırttığının kaydedildiği bildiride, "Arnavutluk Meclisi olarak bu olaylar hakkında anamuhalefet Sosyalist Parti Genel Başkanı ve etrafındaki siyasetçileri sorumlu tutuyor, adalet kurumlarına da zaman kaybetmeden geniş çaplı soruşturma başlatmaları çağrısında bulunuyoruz" denildi.

Tiran'da geçen hafta Cuma günü, Sosyalist Parti ile diğer sol partilerin düzenlediği ve on binlerce kişinin katıldığı protesto gösterisinde çıkan olaylarda üç kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştı. 

Etiketler :