Arnavutluk'ta gösteriler sürüyor

Arnavutluk'ta gösteriler sürüyor

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da muhalefetin gösterisi sürüyor. Çıkan protesto olaylarına kan bulaştı...

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da muhalefetin başbakanlık önündeki gösterisi sürüyor. Çıkan protesto olaylarına kan bulaşırken, şu ana kadar bir kişinin öldüğü, üç kişinin de yaralandığı belirtildi.

Başbakan yardımcısının yolsuzluk iddiaları üzerine istifa etmesinin ardından erken seçim talebiyle başlatılan protesto gösterilerine katılanlardan bazıları, polise taş, molotofkokteyli fırlatırken, polis de göz yaşartıcı gaz kullandı.

Göstericiler başbakanlık binası çevresinde park edilmiş araçları yaktı,  binaya taş fırlattı.

Yüzlerce gösterici, erken seçim çağrısı yapan sloganlar atıyor.

GÖSTERİCİLER POLİSLE ÇATIŞTI
Önlemlere rağmen başbakanlık binası önünde toplanan protestoculardan bir grup, polise taş, ayakkabı ve molotofkokteyli fırlattı. Olaylar sırasında yaralanan bazı polisler hastaneye kaldırıldı.

Arnavutluk'ta Sosyalist Parti önderliğindeki muhalefet, Başbakan Sali  Berişa'nın yardımcısının yolsuzluk yaptığı iddialarının ardından istifa  etmesinden sonra, erken seçimlere gidilmesi çağrısı yapmıştı.

Sosyalist Parti lideri Edi Rama, taraftarlarından barışçı gösteriler düzenlemelerini istemişti.

Bu arada ABD'nin Tiran Büyükelçiliği, gösterilerin barışçı ve yapıcı olması talebinde bulunarak, politikacıların son günlerdeki "kabul edilemez"  söylemlerini kınadıklarını belirtti.  

Etiketler :