Arnavutluk’ta Uluslararası Malzemeler ve Polimerler Ortak Bilim Kongresi başladı

Arnavutluk’ta Uluslararası Malzemeler ve Polimerler Ortak Bilim Kongresi başladı

Arnavutluk'un Dıraç şehrinde Uluslararası Malzemeler ve Polimerler Ortak Bilim Kongresi'nin (ISCMP) açılışı yapıldı.Kongre, Çanakkale Onsekiz...

DIRAÇ (AA) - Arnavutluk'un Dıraç şehrinde Uluslararası Malzemeler ve Polimerler Ortak Bilim Kongresi'nin (ISCMP) açılışı yapıldı.

Kongre, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye Kimyagerler Derneği, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Türkiye Maarif Vakfı ile Türkiye, Arnavutluk, Kosova, Kuzey Makedonya'dan farklı üniversiteler ve kurumlar iş birliğinde düzenleniyor.

Kongrenin açılışına, Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği, Türkiye Maarif Vakfı, ülkedeki farklı kurum ve kuruluş temsilcileri, araştırmacılar ve STK temsilcileri katıldı.

Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Metin Bulut, burada yaptığı konuşmada, bu tür faaliyetlerin büyükelçiliğin çalışmaları için ilham kaynağı olabileceğini ve büyükelçiliğin yeni bilimsel toplantılara destek vermesi hususunda kendilerine güç vereceğini söyledi.

Bulut, "Umarım bu tür iş birliklerini daha da çoğaltarak, olumlu çıktılar elde edip hem iş dünyasına hem de bilim dünyasına çok değerli katılarda bulunabiliriz. Balkanlar Türkiye için bizim gönül coğrafyamız. Arnavutluk çok çeşitli alanlarda hem üniversiteler hem kültür hem sanat alanında, mimari alanda çok değerli iş birliğimiz olan, iş birliği geliştirdiğimiz ülkeler arasında." dedi.

Kuzey Makedonya Kültür Bakan Yardımcısı Daim Luçi de kongreden çıkacak sonuçların hem bilimsel alanda hem de toplumun diğer alanlarında faydalı olması temennisinde bulundu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi temsilcisi ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Ayhan Oral da kongreye destek verenlere teşekkür ederek "Bizim aramızda tarihi bağlar da var. Türk milleti bir aile olmanın ne kadar önemli olduğu anlıyor." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Arnavutluk merkezli Geleceğin Alternatifi Vakfı (ALSAR Vakfı) Başkanı Mehdi Gurra, bu bilimsel faaliyetin başarısının, sürekliliğiyle kanıtlandığını söyledi.

Programda, Türkiye Maarif Vakfı Arnavutluk Temsilciliğinden Abdullah Gülçimen ve Kuzey Makedonya Tarım, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Abdülşükür Abedini de konuşma yaptı.

2017'den bu yana düzenlenen ve 17 Eylül Cumartesi sona erecek kongre kapsamında, bilim ve teknoloji gibi farklı alanlarda konular ele alınıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.