Arsenal'in galibiyeti turu getirmedi

Arsenal'in galibiyeti turu getirmedi

Arsenal, sahadan galip ayrılsa da turu geçmek için yeterli skoru elde edemedi.

Şampiyonlar Ligi 2. Tur mücadelesinde 4-0'ın rövanşında Milan karşısında mucizeyi gerçekleştirmek isteyen Arsenal, sahadan galip ayrılsa da turu geçmek için yeterli skoru elde edemedi.


Şampiyonlar Ligi 2. Tur rövanş karşılaşmasında sahasında Milan'ı konuk eden Arsenal, 4-0 yenildiği ilk maçın rövanşında rakibini 3-0 mağlup etse de bu skor tur için yeterli olmadı ve İtalyan temsilcisi Milan çeyrek finale yükselmeyi başardı.

 

Maça fırtına gibi başlayan Arsenal ilk yarıda skoru 3-0'a getirmesine karşın ikinci yarıda aynı etkinliğini sürdüremeyince mücadele bu sonuçla sona erdi. Arsenal'in gollerini Koscielny, Rosicky ve penaltıdan Van Persie kaydetti.

San Siro'da oynanan ilk maçta sahasında Arsenal'i 4-0 mağlup ederek büyük avantaj yakalayan Milan, Emirates Stadı'nda zor anlar yaşasa da 90 dakikanın sonunda sahadan mutlu ayrılan taraf olmayı başardı.

 

Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında deplamanda Milan'a 4-0 yenilen Arsenal'a rövanş maçında taraftarından büyük destek vardı.

Emirates Stadı'ndaki 59 bin 973 Arsenal taraftarı, maç öncesinden başlayarak 90 dakika boyunca hiç susmadan tezahurat yaparak takımlarına destek verdi.

Premier Lig'de rakip takımları baskı altına alan bir yapısı olmayan Arsenal tribünleri Milan maçında her pozisyon sonrasında tepki vererek hem hakemi hem de Milanlı futbolcuları etkilemeyi başardı.

 

MÜTHİŞ TAKTİK VE GOL

Milan karşısında maça istekli başlayan Arsene Wenger'in öğrencileri, golü bulmakta gecikmediler.

Arsenal'in hücum silahları Van Persie ve Walcott ilk dakikalarda Milan kalesini ablukaya alırken gol 6. dakikada kullanılan kornere kafayı vuran savunma oyuncusu Koscielny takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

Müthiş bir korner taktiği yapan İngiliz temsilcisi Arsenal'da, atış kullanıldığı sırada bütün futbolcular arka direğe koşu yaparken savunmadan ileriye çıkan Koscielny tam tersi şekilde ön direğe doğru yöneldi.

Korneri kullanan Alex Chamberlain de adrese teslim bir orta açınca Koscielny'e sadece kafayı vurmak kaldı.

 

ARSENAL UMUT AŞILIYOR

 

İlk maçta rakibine 4-0 yenilen ve sahasında mucizeyi gerçekleştirmek isteyen Arsenal, mücadelenin ilk dakikasından itibaren atak futbolundan vazgeçmedi.

Koscielny ile 1-0 öne geçen Arsenal, bu kez Rosicky ile farkı 2'ye çıkarmayı başardı.

Walcott sağ kanattan bindirmelerine devam ederken mücadelenin 26. dakikasında Milan savunması panikleyince Arsenal Rosicky'nin golü ile durumu 2-0'a getirdi.

 

CHAMBERLAIN KAHRAMANLIĞA SOYUNDU

Maçı 2-0 yaptıktan sonra Milan kalesine akın akın gelen Arsenal'da genç futbolcu Chamberlain takımına penaltı kazandırdı.

İlk golde harika bir orta ile yaratıcılığını konuşturan 18 yaşındaki yıldız 42. dakikada kendi yarattığı pozisyon sonrası ceza sahası içinde yerde kalınca hakem Damir Skomine penaltı noktasına geldi.

Penaltı vuruşunu kullanmak üzere topun başına gelen Arsenal'in Hollandalı yıldızı Robin Van Persie, topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi ve skoru 3-0 yaparak Milan'ı adeta ateşe attı.

 

KRİTİK BİR POZİSYON

Maç boyunca kendi yarı sahasında hapsolan Milan, en net pozisyonunu 45. dakikada El Shaarawy ile yakaladı.

Arsenal ceza sahası içine giren 19 yaşındaki genç futbolcu kaleci Szczesny ile karşı karşıya kaldı ancak vuruşunda top yandan auta gitti.

Arsenal'in ilk yarıda 3-0'lık skoru bulmasıyla neye uğradığını şaşıran İtalyan temsilcisinin kaçırdığı bu pozisyon sonrasında ilk yarı 3-0 Arsenal'in üstünlüğü ile sona erdi.

 

MILAN TOPARLANIR GİBİ OLDU...

Arsenal deplasmanında 45 dakikada yediği 3 golle ilk maçtaki 4-0'lık avantajını tehlikeye atan Milan, ikinci yarıya daha efektif başladı.

Oyunu kanatlara açarak Arsenal'in baskısından kurtulmak isteyen Milan, Robinho ve Ibrahimovic ile pozisyonlar bulsa da bunları gole çevirmeyi başaramadı.

Milan'ın teknik patronu Allegri de 69. dakikada El Shaarawy'yi oyundan alıp İngiltere futboluna tanıdık bir isim olan Alberto Aquilani'yi oyuna aldı.

İngiltere'de Liverpool forması da giyen Aquilani oyuna girerken Arsenal taraftarının protestosuna maruz kaldı.

NEREYE KAYBOLDUN ARSENAL?

İlk yarıda Milan karşısında 3-0 öne geçen Arsenal, ikinci yarıda yokları oynadı.

Üst üste geliştirdiği ataklarla Milan'ı bunaltan ve imkansızı başarmaya çok yaklaşan Arsenal, ikinci yarıda İtalyan kulüp karşısında aynı etkiyi gösteremedi.

İkinci yarıda Van Persie'nin altıpasta müsait pozisyonda topu Abbiati'ye nişanlamasından başka net gol fırsatı yakalayamayan Arsenal, maçın geri kalan bölümünde de golü bulmayı başaramayınca mücadele 3-0 sona erdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.