Arslan: Baskı altında oldu

Arslan: Baskı altında oldu

Alparslan Arslan, pişman olduğunu tekrarlayarak, ''Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi olayları baskı altında oluşmuş hadiselerdir'' dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tanık olarak bilgisine başvurulan Salih Yaşar, tutuklu sanık Kemal Kerinçsiz'in sorularını yanıtladı.

Sorular üzerine Yaşar, Alparslan Arslan ile fazla birlikteliği olmadığını belirterek, Arslan'ın tüm gününü kendilerinin yanında geçirmediğini söyledi.

Yaşar, Arslan'ın isteği üzerine dua okuduğunu, dua sırasında bir zorlama, Arslan'ın üzerine çıkma gibi bir durumun olmadığını belirtti.

Bunlara ilişkin söz verilen Alparslan Arslan da ilk olarak sanıklardan Salih Kurter'in 2005'te Ocak ya da ilkbahar aylarında kendisine dua okuduğunu belirterek, Salih Yaşar'ın da Kurter'in evinde onun isteği üzerine dua ettiğini kaydetti.

Yaşar'ın ikinci kez de Üsküdar'da kendi evinde dua okuduğunu belirten Arslan, burada bir zorlama olmadığını dile getirdi.

Arslan, ''Dua sırasında Salih Yaşar 'uzan' diyor. Ayıp olmasın diye uzanıyorsun. Uzanınca nefes alamıyorsunuz. Ama kırmamaya çalışıyorsunuz. Reddedemiyorsunuz'' diye konuştu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün'ün ''Niçin okuyor'' sorusuna Arslan, ''Hal vardır. Moral bozuktur. Kafa bir şeylere takılmıştır'' dedi.

''O dönemde baskılar söz konusuydu'' diyen Arslan, ''Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi olayları, Mustafa Yücel Özbilgin'in rahmetli olduğu olay baskı altında oluşmuş hadiselerdir'' şeklinde konuştu.

Şengün'ün ''Bunların evveliyatı mı baskı yaptı'' sorusuna da Arslan, ''Olaylar gerçekleştiği dönemde baskı altındaydım. Anlatabildim mi?'' yanıtını verdi.

-''O ZAMANDAN BERİ PİŞMANDIM''-

Şengün de ''Anlatamadın. Neden, kimden baskı gördün'' diye sordu. Arslan ise baskı altında olduğunu tekrarlayarak, ''Neticede pişmanlığım o zamandan beri vardı da anlatmadım'' dedi.

Şengün'ün baskının ne olduğunu sorması üzerine Arslan, ''Halin altına girme'' şeklinde cevap verdi. Şengün'ün ''Halin altına girme nedir'' sorusuna da Arslan, ''Ben kanunlara aykırı bir şey yapma taraftarı değilim. Kanunlara bağlıyım. Pişmanım'' yanıtı verdi.

Üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu ise Arslan'a, ''Kendisine mi yoksa ailesinin, yakınlarının üzerine baskı olup olmadığını'' sorması üzerine, hukuk eğitimi aldığını, kanunları okuduğunu söyledi.

Haşıloğlu'nun şu anda üzerinde baskı olup olmadığı, kimden baskı gördüğü şeklindeki sorusu üzerine Arslan, kanunlara uyulması taraftarı olduğunu tekrarladı.

Tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in, Salih Kurter'in evine baskıyla götürülüp götürülmediğine ilişkin sorusuna ise Arslan, ''Bizler yüzde yüz bağımsız varlıklar değiliz. Bazı şeyleri istemeyerek irade dışı yapabiliriz'' diye yanıt verdi.

AA

 

Etiketler :