Artık maçlar şifresiz mi izlenecek?

Artık maçlar şifresiz mi izlenecek?

Türk futbolu 2010'un Ocak ayından sonra yeni bir döneme giriyor. Gözler bu ihalede...

Türk futbolu 2010'un Ocak ayından sonra yeni bir döneme giriyor. Firmalar ve kulüpler kadar futbol izleyicisinin de gözü bu ihalede.

Turkcell Süper Lig'in, Digiturk'un elinde bulunan yayın haklarının yeni dönemde kimin olacağını belirleyecek ihaleye katılacağı TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin tarafından açıklanan TRT'nin, ihaleyi kazanırsa maçları şifresiz olarak yayınlaması gündemde.

İbrahim Şahin, Ekim ayında yaptığı bir açıklamada şifreli maç yayıncılığına TRT'nin son vermeye hazırlandığını açıklamıştı.

"SONUÇ ÇOK ÖNEMLİ" VURGUSU

"Ziraat Türkiye Kupası" maçlarının yayın hakkını alan ve şifresiz olarak yayınlayacağını açıklayan TRT, şimdi de lig maçlarının şifresiz yayını için de web sitesi üzerinden anket düzenliyor. Hafta sonu oynanan Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinden sonra TRT 1'de ekranlara gelen Stadyum Programı'nda duyurulan anketin, sonuçlarının da ne kadar önemli olduğunun da altı çizildi.

TRT, izleyicisine "Yeni dönemde maçların açık kanaldan yayınlanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna sorarken, Stadyum Programı'nın suncusu Erdoğan Arıkan bu anketin sonucunun kendileri için çok önemli olduğunu, bazı şeylerin netleşmesinde TRT'ye yardımcı olacağını vurguladı.

TRT'nin web sitesinde yer alan ankete şu ana kadar katılan 17 bin kişinin yüzde 97'si maçların şifresiz olarak yayınlamasını olumlu bulduğunu beyan etmiş durumda.

ERDOĞAN İSTİYOR İDDİASI

Bugün Gazetesi yazarı Aykut Işıklar, geçtiğimiz aylarda kaleme aldığı yazıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da talebiyle TRT'nin yayın ihalesine girip, maçları şifresiz yayınlayacağını öne sürmüştü. Işıklar'a göre, "Turkcell Süper Lig" ilk ihaleden sonra "Türk Telekom Süper Ligi" olacak ve Cuma, Cumartesi, Pazar akşamı yayınlanacak 4 maç TRT üzerinden şifresiz ve ücretsiz olarak yayınlanacak.

Nitekim TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle yaptığı sohbet toplantısında şifreyi kaldırıp açık yayıncılık yapacaklarını belirtip, "Maç yayınlarının şifresiz, açık yapılmasından yanayım. Bu konuda çalışma yaptırıyorum. Arjantin modelini inceletiyorum" demişti.

 

Etiketler :