"Artvin Tanıtım Günleri" İstanbul'da başladı

"Artvin Tanıtım Günleri" İstanbul'da başladı

Maltepe sahilinde yapılan etkinlikte Artvin'e özgü yöresel lezzetler ve ürünler tanıtıldı

İSTANBUL (AA) - Artvin'in mutfağı ve yöresel ürünlerinin tanıtıldığı "Artvin Tanıtım Günleri" Maltepe'de başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Artvin Dernekler Federasyonunun öncülüğünde Maltepe sahilinde yapılan etkinlikte, ilin meşhur lezzetleri ve yöresel ürünleri kurulan stantlarda sergileniyor.

Alanda, Artvin'e özgü telli peynir, tulum peyniri, Yusufeli zeytini, kavurma, karalahana çorbası, cağ kebabı, Artvin tandırı, pekmez, Kaçkar balı, pestil ve köme gibi yöresel ürünler satışa sunuldu.

Etkinlikte stant açan Hopa Müzesi'nin kurucusu Ulvi Sinan Dişli, AA muhabirine, Artvin'in gerek tarihi gerek kültürü ile Türkiye'ye değer katan bir il olduğunu söyledi.

Artvin'e özgü "kaçakçı bastonu"nu da anlatan Dişli, "Artvinliler hudut bölgesinde yaşıyor. Eskiden bir ülkeden bir ülkeye tohum kaçakçılığı yapılırmış. Bu kaçakçı bastonudur. İçinde bir bölümü var. Açılır, belli bir miktar oyuktur. Tohum dolar kapatılır. Yaşlı adam gelirken kimse şüphelenmez. Bununla tohum taşır." dedi.

Etkinliğin açılışına CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ile bazı ilçelerin belediye başkanları katıldı.

Kemençe tulum eşliğinde horonların oynandığı, yerel sanatçıların sahne alacağı "Artvin Tanıtım Günleri" 27 Kasım'da sona erecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.