Artvin ve Trabzon'da Turizm Haftası kutlandı

Artvin ve Trabzon'da Turizm Haftası kutlandı

Artvin ve Trabzon'da 46. Turizm Haftası dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.Milli İrade Meydanı'nda gerçekleştirilen tören, Artvin Kültür...

ARTVİN (AA) - Artvin ve Trabzon'da 46. Turizm Haftası dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Milli İrade Meydanı'nda gerçekleştirilen tören, Artvin Kültür ve Turizm Müdürü Özner Bilmiş'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Bilmiş, turizmin amacının sadece gezmek ve eğlenmek değil, aynı zamanda bilgi ve kültür açısından değişiklikleri keşfetmek olduğunu söyledi.

Türkiye'nin turizm potansiyeli çok yüksek bir ülke olduğunu belirten Bilmiş, halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak, toplumda turizm bilincini geliştirmek ve turizm hareketliliğini canlı ve zinde tutmak amacıyla her yıl Turizm Haftası'nın kutlandığını ifade etti.

Artvin'in de hem doğası hem de kültürel varlıklarıyla önemli potansiyele sahip olduğunun altını çizen Bilmiş, şunları kaydetti:

"Artvin'de 372 tescilli kültür varlığı bulunuyor. Turizm alanındaki onlarca destinasyon merkezlerine ek olarak hizmete yeni sunulan İbrikli marinası, eko turizm yolu, Artvin marka ürünleri gibi yeni destinasyonları ziyaret edecek, alışveriş yapacak, görmeye gelecek yerli ve yabancı misafirlerimizi ağırlamak üzere 143 konaklama tesisimizin 3 bin 150 odası ve 4 bin 876 yatağı bulunuyor. Ayrıca ilimizde 15 seyahat acentesi faaliyet göstermektedir."

Etkinlik, Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından sona erdi.

- Trabzon

Trabzon'da da Turizm Haftası dolayısıyla etkinlik organize edildi.

Uzun Sokak'ta başlayan ve Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının da eşlik ettiği kortej yürüyüşü Atatürk Alanı'nda tamamlandı.

Vali Yardımcısı Bünyamin Yıldız, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Asan'ın da katıldığı etkinlikte padişah, prenses, hamsi ve palyaço kostümleri giyenlere özellikle çocuklar ilgi gösterdi.

Kutlamalar kapsamında Mehteran Takımı da konser verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.