Arzu töreden kurtulamadı

Arzu töreden kurtulamadı

18 yaşındaki Arzu Özmen’in cesedi Lübeck kenti yakınındaki bir golf sahasında gömülmüş halde bulundu

Almanya’da aile baskısı ile karşılaştığı belirtilen ve maskeli 3 kişi tarafından kadın sığınma evinden 1 Kasım’da kaçırılan, töre kurbanı olmasından korkulan Türk kızı 18 yaşındaki Arzu Özmen’in cesedi Lübeck kenti yakınındaki bir golf sahasında gömülmüş halde bulundu

Almanya’nın Detmold kentinde Alman erkek arkadaşının evinden geçen 1 Kasım’da kaçırılan 18 yaşındaki Arzu Özmen’i bulabilmek için 200 kadar polisin uzun süre sürdürdüğü arama çalışmaları sonuç vermedi. Alman kanalları Özmen’in cesedinin Lübeck kenti yakınlarındaki Grosensee kasabasında bir golf sahasında gömülü bulunduğunu bildirdi. Cesedin Arzu Özmen’e ait olduğunu, başka bir yerde öldürüldükten sonra golf oynanan alana getirilerek gömüldüğü belirtilidi. Alman Bild gazetesi aile baskılarına dayanamayan Arzu Özmen’in geçen ağustos ayında kadınlar evine sığındığını bildirirken, genç kızın kaybolmasından sonra ağabeyleri Osman, Kemal, Kirer, Elvis ve kızkardeşi Şirin Özmen’i gözaltına alındığını hatırlattı.

Kuşkular gerçek oldu

Alman gazeteleri, bir fırında çalışan Özmen’in kaybolduğu günlerde 20 yaşındaki Alman Alexander’e aşık olduğunu, erkek kardeşlerinden birinin Alman sevgilisinden ayrılmasını istediği, karşı çıkınca dövüldüğünü yazmıştı. Bild Gazetesi, aile baskılarına dayanamayan Arzu’nun ağustos ayında kadınlar evine sığındığını, 1 Kasım’da erkek arkadaşı tarafından ziyaret edilmesinin ardından saat 01.00 sıralarında maskeli üç kişinin eve baskın yaparak Arzu’yu kaçırdığını aktarmıştı.

Koca dayağından kaçma rehberi

Adana Emniyet Müdürlüğü Ar-Ge Bürosu, kadınların aile içi şiddete uğrama ihtimalleri karşısında alacakları önlemleri 6 maddelik kitapçık haline getirdi. ’Kadınlık Şiddete Maruz Kaldığı Zaman Yapabilecekleri’ adlı kitapçıkta kadınların koca dayağına karşı yardıma koşmaları için komşularıyla aralarında ’parola’ belirlemesi önerisinde bulundu.

’Kadınlık Şiddete Maruz Kaldığı Zaman Yapabilecekleri’ adlı kitapçıkta, 4320 Sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun hakkında bilgi verilerek, kadınların şiddete maruz kalma ihtimaline karşı neler yapması gerektiği ve şiddete uğramaları halinde nereye başvuracağı, ne gibi haklara sahip olduğu anlatıldı. Kitapçıkta şu önerilerde bulunuldu:

1 Ailenizde şiddet varsa, şiddetin tekrarlanmasını beklemeden, şiddet olmadığı zamanda da çözüm arayınız. SHÇEK’e psikolojik danışma ve psikiyatri merkezlerine ve kadın kuruluşlarına tek ya da eşinizle birlikte gidin.

2 Ailenizde ağır bir şiddet durumu varsa dikkatli olun, şiddet anında iç odalara değil, dış kapıya yakın yerlere kaçın. Gerektiğinde evden çıkmak kolay olsun.

3 Banyo, mutfak gibi yerlerden uzak durun. Delici, kesici aletlerin olduğu yerlerden, ayağınızın kayabileceği yerlerden uzak durun.

4 Komşularınızla anlaşın, evinizden kötü sesler geldiğini duyduklarında polis çağırsınlar. Hemen 155’i arasınlar. Komşularınızla anlaşın, aranızda bir parola olsun, o parola ‘yardıma gel’ anlamında gelsin.

5 Çocuklarınıza kaçmayı öğretin. Acil durumlarda gidebileceğiniz bir akraba, arkadaş, ya da komşu ile önceden anlaşın.

6 Ev dışında bir yerde mesela bir arkadaşınız-da, bir komşunuzda biraz para, yedek anahtar ve önemli belgeleri-nizin kopyalarını sağlayın.”
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.