ASANSÖRDE YERLİ MARKALAŞMA HAMLESİ

ASANSÖRDE YERLİ MARKALAŞMA HAMLESİ

Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) çalışmaları kapsamında Bursa’da “Yerli ve Milli Asansör” temasıyla panel gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, illerin sanayisi ve teknolojisine ilişkin politika ve stratejileri belirlemek amacıyla oluşturulan Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu (SANTEK) çalışmaları kapsamında Bursa’da “Yerli ve Milli Asansör” temasıyla gerçekleştirilen panelde asansör sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. Bursa Sanayi ve Ticaret Odası MESYEB çatısı altında faaliyetlerine başlayan Türkiye’nin ilk ve tek “Asansör Güvenlik Ekipmanları Test ve Geliştirme Merkezi”nin açılışını yaptı.

Bursa’da devam eden sanayi yatırımları, atıl sanayi yatırımlarının ekonomiye kazandırılması, yeni üretilecek sanayi alanları ve imalat sektörlerinin sorunlarına ilişkin istişare ve değerlendirmelerde bulundu. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Vali Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay ile ikili görüşmeler yaptı.

“ASANSÖR SEKTÖRÜ” TEMSİLCİLERİYLE BULUŞTU

SANTEK kapsamında “asansör sektörü temsilcileriyle bir araya gelen Büyükdede, paneldeki konuşmasında, Asansör Güvenlik Ekipmanları Test ve Geliştirme Merkezi’nin asansör imalatında montaj, aksam imalatı ile yerli ve milli asansör markalarının yaygınlaşması serüveni için önemli olduğunu vurguladı.

ÜRETİM KABİLİYETİ

Asansör sektörünün doğrudan kentleşme ve buna bağlı olarak gelişim gösteren inşaat sektörü ile birlikte düşünülmesi gerektiğini ifade eden Büyükdede, Türkiye’nin asansör ve asansör aksam parçasında üretim kabiliyeti olarak rüştünü ispat ettiğini belirtti. Büyükdede, global markalar oluşturarak asansör satışına yoğunlaşmak gerektiğini söyledi.

TÜRKİYE’NİN LOKOMOTİF ŞEHRİ

Temaslarına Ermetal Otomotiv, HKS Has Asansör, Bosch, Ermaksan Makine ve Elringklinger Tr Otomotiv tesislerine çalışma ziyareti düzenleyen Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Bursa’nın gelişen Türkiye’nin lokomotif şehri olarak yoluna devam edeceğine olan inancını belirterek sanayicilere teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.