ASELSAN’da şüphe derinleşiyor

ASELSAN’da şüphe derinleşiyor

Yıllardır savunma sanayiinde hâlâ mevcut araç, gereç ve teçhizatı dışarıdan temin ediyoruz. Bununla da yetinmiyor, bakım ve onarımı da onlara yaptırıyoruz.

ASELSAN'ın Komuta Kontrol ve Haberleşme Yazılım Mühendisliği'nin uçak komuta kontrol merkezi bölümünde başarılı işlere imza atan genç mühendis Burhaneddin Volkan'ın, 3 mühendis arkadaşı gibi şüpheli ölümünün ardından Vakit’e konuşan Emekli Ordu Donatım Subayları “Derin Güçlere” dikkat çektiler.

 

Aslan Değirmenci’nin haberi

 

ASELSAN'ın 3 başarılı mühendisinin ölümünün ardındaki sis perdesi bir türlü aydınlatılamazken; kurum mühendislerinin bir tanesinin daha şüpheli bir şekilde hayatını kaybettiğinin ortaya çıkması, emekli askerleri de çileden çıkardı. Bir taraftan bu beyinlere yeterince sahip çıkılmadığından yakınan Emekli Ordu Donatım subayları, bir taraftan da “derin güçlere” dikkat çektiler.

 

ÇOK İYİ ARAŞTIRILMALI

İkmal Subayı Emekli Albay Durmuş Türemen, sır bir şekilde ölen 4 mühendisin özellikle geçmişe yönelik telefon görüşmelerinin incelenmesini, msn ve e-mail yoluyla kurdukları iletişimlere de mercek tutulmasını istedi.

 

DERİN ŞÜPHE!

Mühendislerin ASELSAN’da çok önemli projelerde görev aldıklarını hatırlatan Türemen, “Geliştirilecek bir proje, ülke ekonomisini uçuracağı gibi dışa bağımlılığı da azaltacaktır. Silah sistemleri hiç de hafife alınmayacak kadar büyük bir sanayidir. Bu sanayiyi ellerinde tutan ülkelerin çoğu da terörist devletlerdir. Bu devletler, kendi menfaatlerine kimseyi ortak etmek istemezler. Büyüyen ve gelişen bir Türkiye ise hiç istemezler. Türkiye’nin üreteceği projeler kendi alanlarını daraltacağı gibi, yeni bir piyasanın oluşacağını da iyi bilirler. Onun için genç beyinlerimizi hedef almış olabilirler” diye konuştu.

 

ÖZEL YÖNTEMLER KULLANILMIŞ OLABİLİR

Söz konusu mühendis ölümlerinin sadece Türkiye’de değil, birçok ülkede de yaşandığına vurgu yapan Türemen, “Bu çocuklar etkisiz hale getirilmiş olabilirler. Özel yöntem ve üzerlerinde oluşturulan baskılar ile mühendislerimiz intihara sürüklenmiş olabilecekleri gibi, hayatlarına direkt olarak kastetme ihtimali de vardır. Derhal savunma sanayimizde önemli projelerde görev alan beyinlerimiz koruma altına alınmalıdır” dedi.

 

BİNBAŞI EVİRGEN: TESADÜF OLAMAZ

Uzun yıllar TSK’da çok önemli savunma sanayi projelerinde görev alan Ordu Donatım Emekli Binbaşı Yakup Evirgen de, “Savunma sanayimizin en önemli kuruluşlarında görevli başarılı mühendislerin ölümü tesadüf olamaz” dedi. “ASELSAN, sıradan bir fabrika değil, savunma sanayimizde dışa bağımlılığın önünü kesmek için projeler üretip, hayata geçiren bir kuruluş” hatırlatmasında bulunan Evirgen, “Böyle bir kuruluşta zincirleme bir şekilde hayata veda eden mühendislerimizin önemli projelerde görev almaları da tezimizi doğruluyor” diye konuştu.

 

EVİRGEN’DEN ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

Sır ölümleri “derin bir olay” şeklinde değerlendiren Evirgen, “Unutulmamalı ki; ülkenin imkân, kabiliyetleri, endüstriyel-yeraltı ve yerüstü imkânları yeterli olmasına rağmen, yıllardır savunma sanayiinde hâlâ mevcut araç, gereç ve teçhizatı dışarıdan temin ediyoruz. Bununla da yetinmiyor, bakım ve onarımı da onlara yaptırıyoruz. Yani ABD’den alıyor, İsrail’e de modernize ettiriyoruz. Bu da her iki ülke ile ilişkilerimizi kesmemize engel oluyor. Çünkü uzun soluklu bir savaşta silahsız kalma riskimiz var. Bu riski iyi bilen İsrail ve ABD de unutulmasın ki; milli bir savunmaya kavuşmamızdan büyük rahatsızlık duyar. Bu rahatsızlığı iyi bilen birisi olarak da o gençlerimizin üzerindeki baskıları tahmin edebiliyorum. Daha fazla zaman kalmadan genç beyinlerimize sahip çıkılmalı ve savunma sanayimizde faaliyet gösteren firmalarımızın önündeki bürokratik engeller kaldırılarak gelişmenin önü açılmalıdır” diye konuştu.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ / VAKİT

Etiketler :