ASELSAN`daki sır ölümlere Başbakanlık eli

ASELSAN`daki sır ölümlere Başbakanlık eli

ASELSAN`da ard arda yaşanan 4 sır intiharın son halkası olan ve askerlik görevini yerine getirirken nöbet esnasında şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden ASELSAN mühendisi Burhaneddin Volkan`ın babasının Başbakanlığa verdiği dilekçe işleme konuldu

ASLAN DEĞİRMENCİ - ÖZGÜN DURUŞ

 

ASELSAN’ın Komuta Kontrol ve Haberleşme Yazılım Mühendisliği’nin Uçak Komuta Kontrol Merkezi bölümünde başarılı işlere imza atan genç mühendis Burhaneddin Volkan’ın, 3 arkadaşının şüpheli bir şekilde hayatlarını kaybetmesinin ardından, vatani görevini yapmak üzere gittiği Ankara’daki birliğinde vefat etmesinin üzerindeki sır perdesi halen aralanmazken emniyetin olay hakkında bilgi topladığı öğrenildi.

 

ASELSAN mühendisi Burhaneddin Volkan’ın babası Mahmut Volkan’ın, Başbakanlığa ulaştırdığı dilekçesinin ardından harekete geçen emniyet yetkililerinin acılı babanın bilgisine başvurduğu öğrenildi. Söz konusu dilekçede acılı baba, oğlunun kimlik kartında organ nakli kısmına ‘hayır’ı işaretlemesine karşın tüm organlarının alındığını ifade ederken, ASELSAN’da çalışırken oğlunun kimyasallar kullanılarak psikolojisinin bozulduğunu öne sürmüştü.

 

Ard arda yaşanan 4 sır intiharın son halkası olan ve askerlik görevini yerine getirirken nöbet esnasında şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden ASELSAN mühendisi Burhaneddin Volkan’ın babasının Başbakanlığa verdiği dilekçe işleme konuldu. Başbakanlığın dilekçeyi işleme koymasının ardından emniyet harekete geçti. Emniyet yetkilileri ilk olarak acılı baba Mahmut Volkan’ın bilgisine başvururken, söz konusu dilekçede yazılı olan bilgilerin doğruluğunu araştırmaya başladı.

 

ACILI BABA ‘ÖZGÜN DURUŞ’A KONUŞTU

Özgün Duruş’a konuşan acılı baba Başbakanlık yetkililerinin harekete geçmesinden memnun olduğunu belirtirken, yeni dönemde TBMM’den sır ölümleri araştıran bir komisyon kurulmasını talep etti. Emniyet yetkililerini konu hakkında ayrıntılı bilgilendirdiğini belirten acılı baba Volkan, “Bu işin içinde dış devletlerin olduğunu düşünüyorum. Ama içeriden kesinlikle destekçileri var. Ergenekon ve casusluk soruşturmaları kapsamında sürpriz gelişmelerin yaşanacağına inanıyorum” dedi.

 

“YETERİNCE HASSAS DAVRANILMIYOR”

İlgisizlikten şikâyetçi olan acılı baba Volkan, “Sıradan bir olaydan söz etmiyoruz. Aselsan’da önemli projelerde çalışan 4 mühendisimizin sıralı bir şeklide ölümleri söz konusu. Ancak maalesef kamuoyu konu hakkında yeterince hassas davranmıyor. Medya da konudan uzaklaştı. Biz başta siyasiler olmak üzere herkesin konunun üzerine eğilmesini istiyoruz” diye konuştu.

 

DİLEKÇEDE NELER VARDI?

Acılı baba söz konusu dilekçesinde, oğlunun kimlik kartında organ nakli kısmına ‘hayır’ı işaretlemesine karşın tüm organlarının alındığını ifade ederken, ASELSAN’da çalışırken oğlunun kimyasallar kullanılarak psikolojisinin bozulduğunu öne sürüyordu. Oğlunun organ nakline ‘hayır’ dediğini belgeleyen kimlik kartını da dilekçe ile birlikte ilgili kurumlara gönderen acılı baba Mahmut Volkan, kışladan kendisine gelen bazı telefonlarda oğlunun anlatıldığı gibi intihar etmediği, tanıkların yönlendirme sonucu askeri savcılığa bu yönde ifade verdiğini de iddia ediyordu.

 

İntihar etti denildi ancak…

ASELSAN`ın üç mühendisi Hüseyin Başbilen, Halim Ünsem Ünal ve Evrim Yançeken peş peşe hayatını kaybetmişti. Üçünün de intihar ettiği ileri sürüldü ancak aileleri intihar iddialarını kabul etmedi. Aselsan`dan ayrılan ve vatani görevini yapmak üzere Ankara`ya giden mühendis Burhaneddin Volkan da birliğinde hayatını kaybetmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.