Asi Nehri’nde yeniden su sümbülleri ortaya çıktı.

Asi Nehri’nde yeniden su sümbülleri ortaya çıktı.

Lübnan’dan doğup Hatay’ın Samandağ ilçesinden Akdeniz’e dökülen Asi Nehri’nde istilacı su sümbülleri yeniden görülmeye başladı. Nehirde dönemsel olarak ortaya çıkan bu bitki türü, su ekosistemine ve canlı yaşamına zarar veriyor.

Lübnan'ın Bekaa Vadisi'nde doğan, Suriye'den geçerek Hatay'ın Samandağ ilçesinden Akdeniz'e dökülen Asi Nehri'nde yeniden su sümbülleri görülmeye başlandı.

Samandağ ilçesi Yeşilyazı Mahallesi'nden geçen nehrin bazı kısımlarında yer yer su sümbüllerinin olduğu gözlendi.

Asi Nehri'nde son yıllarda dönemsel görülen istilacı bir bitki türü olan su sümbülleri, nehirdeki canlılara da zarar veriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.