Asıl fetih yüreklerin fethidir

Asıl fetih yüreklerin fethidir

İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şubesi, yılbaşı akşamı Mekke'nin Fethi'nin 1380'inci yıl dönümü nedeniyle program düzenledi.

Eğitim Bir Sen Kastamonu Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Eğitimci Ertuğrul Kaba, tarihte bir damla kan bile dökülmeden nasıl fetihler yapılabileceğini görmek isteyenlerin Mekke'nin fethine bakmasını söyledi. Kaba, "Buradan anlamaktayız ki asıl fetih, yüreklerin fethidir." dedi.

İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şubesi, yılbaşı akşamı Mekke'nin Fethi'nin 1380'inci yıl dönümü nedeniyle program düzenledi. Kastamonu Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu'nda düzenlenen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Eğitim Bir Sen Kastamonu Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Eğitimci Ertuğrul Kaba katılımcılara Mekke'nin fethinin 1380. yıl dönümü nedeniyle konuşma yaptı.

Ertuğrul Kaba, tarihte bir damla kan bile dökülmeden nasıl fetihler yapılabileceğini görmek isteyenlerin, Hazreti Muhammed'in (s.a.v) Mekke'yi fethine bakmalarını istedi. İslamiyet'in yayılmasında bir dönüm noktası niteliğinde olan Mekke'nin fethedilmesinin her açıdan örnek alınacak bir olay olduğunu vurgulayan Kaba, şunları söyledi: "Kendisi ile yapılan anlaşmanın Mekkelilerce bozulması nedeniyle Mekke'yi fethetmeye hazırlanan Hazreti Muhammed (s.a.v) ve ordusu, fetih esnasında bir damla kan bile dökmemiş, fetih gerçekleşince belde halkına güvence vererek her bir ferdinin can ve malını emniyet altına almıştır. Buradan anlamaktayız ki asıl fetih, yüreklerin fethidir. Yoksa tarihte birçok zalim hükümdarın topraklarını genişletmek uğruna yapmış oldukları kıyımlar fetih değil zulümdür."

Mekke'nin fethinin, Kabe'nin bu şehirde bulunması nedeniyle de ayrı bir önem arz ettiğine işaret eden Ertuğrul Kaba, şunları kaydetti: "Bu fetihle birlikte Müslümanlar dünyada en önemli mekan olan Kabe'yi fethettiler. Vücudumuzda da en önemli organ kalptir. Kalplerin fethedilmesi, Kabe'nin fethi kadar önemlidir. Bu da ancak adalet ve hakkaniyeti gözeterek olur. Biz, Peygamber Efendimizin yapmış olduğu fethi kendimize örnek alıyor, bu metodu benimsiyoruz."

İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şubesi'nin ilahi grubunun ilahileriyle devam eden programın sonunda Yurdun Tiyatro Kulübü Mekke'nin fethini sahneye koydu. İzleyicilerin duygulandığı geceye Ağlı Belediye Başkanı Muharrem Dinç, İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şubesi Başkanı Hasan Yetişken, Tarım İl Müdürü İhsan Emiralioğlu, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Butur, Özel Anadolu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Dt. Celal Çivcioğlu, Diyanet Sen Kastamonu Şube Başkanı İrfan Bakır ve çok sayıda davetli katıldı.

"Medya yayınları nedeniyle ahlaki yozlaşma arttı"

Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şube Başkanı Tayyar Emre, günümüzde medya yayınları nedeniyle ahlaki yozlaşmanın arttığını, kültürel dejenerasyonun had safhaya çıktığını söyledi. Malatya Anadolu Gençlik Derneği, Mekke'nin fethinin 1380'inci yıl dönümü nedeniyle Fetih Gecesi kutlaması düzenledi. Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen gece Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Yaklaşık bin kişinin izlediği etkinlikte konuşan Anadolu Gençlik Derneği Malatya Şube Başkanı Tayyar Emre, günümüzde medya yayınları nedeniyle ahlaki yozlaşmanın arttığını, kültürel dejenerasyonun hat safhaya çıktığını söyledi. Emre şunları söyledi: "İman azmi, sabır ve fedakarlıkla ulaşılan ve Cenab-ı Allah'ın bahşettiği büyük fethin 1380'ıncı yılındayız. Toplumumuz her geçen gün dejenere olmakta ve daha da kötüsü medya eliyle meşrulaştırılmaya çalışılmaktadır. İnancımızı, kişiliğimizi ve aile yapılarımızı hedef alan yayınlar ve organize faaliyetlerle toplumsal yapımız bozulmaktadır. Ülkemizde her gün 480 aile boşanmaktadır. Parçalanan aileler sorunlu çocuklar yetiştirmekte, madde bağılımlığı çok küçük yaşlara kadar inmektedir. İnanç ve iradeye sahip olmayan nefsinin esiri bir nesil yetiştirilmektedir. Sabah namazına giden bir genci, acaba vurabilir miyim diye ateş edip öldüren ruhlar yetişmeye başlamıştır."Konuşmanın ardından Ahmet Tayyar, Kur'an-ı Kerim'den bir sure okudu. Mustafa Cihad ilahilerle izleyenleri duygulandırdı. Geceye Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Hukukçular Derneği Şube Başkanı Necati Karabay, MÜSİAD Şube Başkanı Namık Şahin de katıldı.

İskenderun'da fetih gecesi düzenlendi

Anadolu Gençlik Derneği İskenderun Şubesi fetih gecesi düzenlendi. Fetih gecesine katılan Gazeteci Yazar Ebubekir Sifil, İslam toplumlarının fetih ruhunu kaybetmesi ile işgallerin ve Müslüman ülkelerin zulme uğradığını söyledi. Anadolu Gençlik Derneği İskenderun Şubesi'nce düzenlenen fetih gecesine konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Ebubekir Sifil, Mekke'nin fethi ve fetih ruhunu anlattı. Kur'an-ı Kerim'in okunması ile başlayan gecede salona sığmayan vatandaşlar konferansı ayakta dinlemek zorunda kaldı. Anadolu Gençlik Derneği İskenderun Şube Başkanı Serkan Bulut, İskenderun'a yakışır bir salon yapılması için el birliği ile çalışma başlattıklarını söyledi. Bulut'un yapılacak salona Mavi Marmara gemisinde İsrail askerleri tarafından şehit edilen Cengiz Akyüz'ün adını vereceklerini söylemesi ile salonda alkışlar yükseldi. Programda Mekke'nin fethi ile ilgili sinevizyon gösterimi izleyenlere duygu ve hüzün dolu anlar yaşattı. Konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Ebubekir Sifil, "Biz fetih şuurunu terk ettiğimiz için Çeçenistan'da gençler can veriyor. Biz fetih ruhunu kaybettiğimiz için Irak'ta 1 milyon insan öldürülüyor, 5 -6 milyon yaralı var, her ailede şehit var dul var, yetim var. Biz fetih ruhunu, gaza ruhunu terk ettiğimiz için Afganistan bombalanıyor, Doğu Türkistan, Gazze zulüm altında. Yeryüzü İslam coğrafyasının geri kalan kısmında da zihniyet işgalleri var." şeklinde konuştu. Fetih kelimesinin, başkalarının toprağını gasp etmek anlamına gelmediğini sözlerine vekleyen gazeteci yazar Sifil, "Yeryüzü Allah'ın mülküdür. Fetih de Allah'ın mülkünde Allah'ın iradesine hakim kılma iradesidir. Bu nedenle Müslüman toplumların kenetlenmesi, bölünmemesi, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerekir." diye sözlerini sürdürdü.

Antalya'da Fetih Gecesi'ne yoğun ilgi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Antalya Şubesi Fetih Gecesi düzenledi. Kepez Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen 'Kur'an Ziyafeti ve Mekke'nin Fethi Gecesi'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı gecede salon tıklım tıklım dolarken binlerce kişi programı dışarıda kurulan ekranlardan izlemek zorunda kaldı. Mekke'nin fethinin 1380'inci yılı münasebetiyle organize edilen gecede, dünyaca ünlü hafızlardan Güney Afrikalı Abdurrahman Sadien, İranlı Cevat Penahi, Türkiye'den çocuk hafız Muhammed Mehdi Perhizkar ile Mustafa Kemal Önder, okudukları Kur'an-ı Kerim'le dinleyicileri mest etti. Programda Mekke'nin fethi ile ilgili sinevizyon gösterimi izleyenlere duygu ve hüzün dolu anlar yaşattı. Geceye katılan AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, Mekke'nin fethi ve fetih ruhunu anlattı. 'İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır.' anlayışıyla 30 yaşın altındaki 40 milyon genci iyiye, güzele, faydalıya ve milletin değerlerine uygun bir şekilde yetiştirmek için çaba sarf ettiklerini belirten Tongüç, AGD'nin milletin bağrından çıkan bir kuruluş olduğunu söyledi. Tongüç, "Bu milletin bin yıldır bu topraklarda ortaya koyduğu değerler vardır. Malazgirt'ten Sarıkamış'a Çanakkale'den İstanbul'un fethine kadar bu milletin ne kadar üretmiş olduğu değerler varsa bunların tamamını milletin evlatlarıyla buluşturma vazifesini yapıyoruz." diye konuştu. Toplantının açılışında konuşan AGD Antalya Şube Başkanı Ersan Bilgin de milli ve manevi değerlere bağlı gençler yetiştirmenin gayreti içinde olduklarını belirterek şunları söyledi: "Bir insanın kurtuluşuna vesile olmak bütün insanlığı kurtarmak gibidir. Maneviyat inancıyla çalışmalarını sürdüren AGD, ülkemiz gençliğini birlik ve beraberliğini, sevgi ve kardeşliğinin öncüsü olmuştur. Bu gün büyük fethin yıl dönümünü hep beraber idrak etmekteyiz. Bugün Anadolu Gençlik olarak bizim gündemimiz Mekke'nin fethidir."

Küçük Hafız Köse'den Kur'an ziyafeti

Kuran'ı Kerim'i ezberleyen 8 yaşındaki Hafız Ömer Faruk Köse, Adana'da herkesi duygulandırdı.

Anadolu Gençlik Derneği'nin Menderes Kapalı Spor Salonu'nda düzenlediği 'Mekke'nin Fethi ve Kur'an Ziyafeti' isimli programa 8 yaşındaki hafız Ömer Faruk Köse ve hafız olmak için ezber yapan Ahmet Kocabay (8) damga vurdu. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programa çok sayıda davetli katıldı. Küçük hafızlar okudukları Kuran'ın ardından yoğun şekilde alkışlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Mehmet Kapukaya, programda 'Mekke'nin Fethi' konulu bir konuşma yaptı. Kapukaya, konuşma sonrası Hafız Ömer Faruk Köse'ye hafızlık belgesini takdim etti. Programda konuşan Anadolu Gençlik Derneği Adana Şube Başkanı Abdulaziz Kıranşal, yılbaşı adı altında düzenlenen etkinlikleri izlemek yerine Kur'an ziyafetine gelen bütün katılımcılara teşekkür etti. Programda ayrıca İran ve Suriye'den gelen dünya hafızlık yarışması birincileri Kuran'ın Kerim ziyafeti sundu.

CİHAN
 

Etiketler :