'Asıl mesele Tanrısever değil Hür Adam'

'Asıl mesele Tanrısever değil Hür Adam'

Daha vizyona girmeden tartışmaların odağına oturan Hür Adam filmi vizyona girdikten sonra da polemik konusu olmaya devam ediyor.. Peki bu tartışmaların perde arkasında neler oluyor?

Vizyona iddialı bir giriş yaparak sezonun en çok izlenenn filmlerinden biri olmaya aday 'Hür Adam: Bediüzzaman Said Nursi' filminden çok fimin yönetmeni ve senaristi olan Mehmet Tanrısever tartışılmaya başlandı..

Geçtiğimiz hafta sinemaseverlerle buluşan film, gişe başarısını gölgeleyecek bir takım tartışmalara sahne oluyor..

Yaşanan komplovari gelişmeler karşısında yönetmen Tanrısever bir basın açıklaması yaparak filminin gişe başarısının gölgelenmek istendiğine vurgu yaptı..

'Bu bir Tanrısever meselesi değil,  “HÜR ADAM” meselesidir' diyen Tanrısever yaptığı basın açıklamasında muhafazakar basını da göreve çağırdı..

Tanrısever'in basın açıklaması:

“Sanayici, girişimci ve yapımcı-yönetmen olarak 25 yılı aşkın kamuoyunda biliniyorum. Ruhumun arayışı ve kariyer hedefim; mümin insanlara bu ülkenin manevi kaynaklarını ve üzeri örtülen hazinelerini sanat dili sinema ile gün ışığına çıkarmaktadır.

Birikimim, hafızam ve vicdanım, ruhuma heyecan veren yüreğimin coşkusuyla bu yolda yürümeye devam edecektir.  Rabbimden niyazım budur.

Bu yolculuk, kervana dönüştü. Son filmimiz “Hür ADAM” ile bu kervanın; dua eden, tavsiyede bulunan, eleştiren ve heyecanla sahiplenen dostlarla katlandığını görmekteyiz.
Başta Türkiyeolmak üzere dünya seyircisine arz ettiğimiz, “HÜR ADAM” filmi, beraberinde meşakkatin en tatlısını, sabrın en zorunu ve bazen takatin en kritiğini lütfetmiştir.
 Camialara teşekkür ediyorum. Bediüzzaman Said Nursi gönüllülerine ve ilgi duyan/duymayan herkese bu takdimimle anılmak istiyorum.

Son günlerde, medyada devam eden “HÜR ADAM” tartışmaları içerisine, kritik yapmak ve beklentilerimizi ifade babından biz de girdik.

Feryadımın tepki biçimi, sadece bu davaya gönül verenlere kardeşçe bir davettir ve duyarlılık talebidir.

Cemaatlerin muazzez hizmetlerine şükran borçluyum.

Tepkim, maksadını aşan beyanlarım, cemaatlere ve sessiz vicdanlara değil, kurum ve kurumsal düzeyde duyarlılık zaafı gördüğüm kişiler ile temsilci konumundaki yöneticileredir.  Bünye içi hassasiyet ve tutarlılık eksikliği gösteren bu davranışı hak etmediğimi kitle hukuku adına ve kamu vicdanı algımla ifade etmeye çalıştım.
Böylesi devasa bir projenin ve manevi şahsiyetin kamuoyuna takdimi, teşviki ve özendirilmesi, daha güçlü ve etkileyici olmasının sağlamasının, sağduyu sahibi medyanın, özellikle muhafazakâr basının asli bir sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Bu bir Tanrısever meselesi değil,  “HÜR ADAM” meselesidir.

Kamuoyuna bu açıklamayı yapma ihtiyacı duymamın sebebi, maksadımın kısmen anlaşılmadığı kitlelere bir düzeltmedir.

HÜR ADAM, sonuç olarak hedefine ulaşmıştır.

Türkiye’nin gizli tarihi olan Said Nursi hakkında farklı kesimlerin müzakeresine vesile olmuştur.
Sinema kapıları Said Nursi’ye açılmıştır.

Bütün seyircilere, camialara ve vatandaşlarımıza iyi seyirler diliyorum. Seyircilerimizi üzdüysek, özür diliyorum.

MEHMET TANRISEVER
‘’HÜR ADAM’’ filmi yapımcı- yönetmen ve senaristi 

 

 

Etiketler :