Asıl şimdi çömeldiler

Asıl şimdi çömeldiler

Taraf, 11 askerin yaşamını yitirdiği Gediktepe baskını için Emniyet’in jandarmayı faksla uyardığını yazdı ama...

Taraf, 11 askerin yaşamını yitirdiği Gediktepe baskını için Emniyet’in jandarmayı faksla uyardığını yazdı. Dün ne Genelkurmay’dan ne de hükümetten tek bir ses çıktı.

19 haziranda 11 askerin yaşamını yitirdiği Gediktepe saldırısıyla ilgili istihbaratı, 30 saat önceden Jandarma’ya ulaştırdığı, ancak gerekli tedbirlerin alınmadığıyla ilgili önceki gün Taraf’ta yayımlanan habere yönelik olarak ne hükümet ne de TSK’dan açıklama yapıldı.

Şemdinli Jandarma Karakolu’na “saldırı olacak” uyarısını yapan, Şemdinli Terörle Mücadele (TEM) Amiri’nin ismi ve görev yeri belli olmasına karşın görüşlerini almak üzere başvurduğumuz İçişleri Bakanlığı yetkilileri herhangi bir açıklama yapamayacaklarını belirttiler. Yetkililer, kamuoyuna açıklanmasa da konu hakkında herhangi bir soruşturma ya da inceleme yapılıp yapılmadığı hakkında da bilgi vermediler.

Failler devlet memuru

Hükümet üyeleri ve AKP’li milletvekilleri de, doğrudan İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak görev yapan birimlerin taraf olmasına ve haberde yer verilen faksın altında resmî görevlilerin imzası olmasına rağmen sessiz kaldılar. Bir AKP milletvekili ise ısrarlı sorularımız karşısında, “Daha önce de Hatay’da gerçekleştirilen terör saldırısı öncesi, Emniyet’in Jandarma’yı uyardığına dair belgeleri yine siz yayımlamıştınız. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık. İkisi de devletin kurumu. İstihbaratı yapan Emniyet, diğeri Jandarma. Bu yüzden bir açıklama yapmak istemiyorum” dedi.

Taraf

Etiketler :