"Asıl yumruğu Haziran'da vuracağız"

"Asıl yumruğu Haziran'da vuracağız"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kurultay sonrası ilk açıklamasını yaptı.

Vatan Gazetesi yazarı Mustafa Mutlu'ya yeni CHP'nin hedeflerini anlatan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, delegelere SMS'lerle mesaj yolladı.

DELEGELERE MESAJ

Kılıçdaroğlu, mesajlarında "Sıra hiç, ama hiçbir kimseyi ötekileştirmeden el ele, omuz omuza vererek ve daha çok çalışarak partimizi iktidara taşımaya geldi" dedi.

HAZİRANDA KURULTAY MESAJI

Kurultaydan zaferle çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Parti programının yeniden yazılması için talimat verdim. Kısa ve net hedefleri olan bir program hazırlayacağız. İkinci önemli hedefimiz haziran ayındaki olağan kurultay ile 2014 ilkbaharındaki yerel seçimlere hazırlanmak" dedi.

Arka arkaya yapılan iki olağanüstü kurultaydan zaferle çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

CHP LAYIK OLDUĞU TÜZÜĞE KONUŞTU

"Çok başarılı bir kurultay sürecini geride bıraktık. Şu anda iki kurultaydan da huzur içinde çıkmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu kurultaylar bir kez daha bana CHP kurultay delegesinin ne kadar bilinçli, saygın ve sağduyulu olduğunu gösterdi. CHP layık olduğu tüzüğe kavuştu. Şimdi sıra layık olduğumuz parti programına kavuşmaya geldi. 350- 400 sayfalık parti programı olmaz. Talimat verdim arkadaşlarımız parti programını yeniden oluşturmak ve yazmak için çalışmalarına başladılar. Almanya'daki SPD'nin, İngiltere'deki İşçi Partisi'nin ve Kuzey Avrupa ülkelerindeki sosyalist partilerin programlarını getirdik. Şimdi hepsini inceliyoruz. Çok daha kısa ve çok daha net hedefleri olan bir parti programı hazırlayacağız. Bu çalışma tahminen bir yılımızı alacak. Gelecek yıl bu zamanlarda Türkiye'deki entelektüellerin önüne yeni parti program taslağını koymuş olacağız. Örgütümüzün, üniversiteler başta olmak üzere toplumun görüşlerini toplayıp dikkate alacağız."

"EN ÖNEMLİ GÜÇ ÖRGÜT OLACAK"

Kılıçdaroğlu parti programının yeniden yazılması dışındaki en önemli hedeflerinin bu yılın haziranında yapılacak olan olağan kurultaya ve 2014 ilkbaharındaki yerel seçimlere hazırlanmak olduğunu belirterek şunları söyledi: "Hazirandaki olağan kurultaya yeni tüzüğümüzle en iyi şekilde hazırlanmaya çalışacağız. Örgütümüzün iradesinin çarşaf liste ile merkez yönetimine de yansımasını sağlayacağız. Hiçbir arkadaşımızı dışlamayacağız. Örgüt kimi isterse onu seçecek. Bundan sonra partideki en önemli güç örgütümüz olacaktır."

Yerel seçimlerde halkın sevdiği, güven duyduğu, itibar ettiği adayları göstermeye çalışacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Halen görev yapmakta olan ve halkın teveccühünü kazanan belediye başkanlarımızla birlikte olmaya devam edeceğiz. Yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin gerçek gücünü tüm Türkiye'ye göstereceğiz. Bu artık benim ve partimin en öncelikli meselesidir" dedi.

BAYKAL VE SAV HAKKINDA

Kemal Kılıçdaroğlu son iki kurultayda dolaylı olarak karşı karşıya geldiği eski Genel Başkan Deniz Baykal ve eski Genel Sekreter Önder Sav'la ilişkilerini yeni dönemde nasıl olacağına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı: "Gerek sayın Deniz Baykal, gerekse sayın Önder Sav partimiz için hizmet etmiş iki önemli isimdir. Onların bilgi, birikim ve deneyimleri bizim için her zaman önemlidir. Elbette bundan yararlanmaya devam edeceğiz."

KİMSEYE TELEFON AÇMADIM

İlk kurultayda 1 saat konuşan CHP lideri, dün 11 dakikalık bir konuşma yaptı. CHP lideri, "Hiçbir delegeye telefon açmadım. Telefon açıp 'şöyle oyunu kullan veya böyle yap', demedim. Onları özgür iradeleriyle baş başa bıraktım. CHP çağdaş bir sosyal demokrat parti olacaktır. Geçmiş tüzüğü ben yapmadım, geçmiş tüzüğün altında benim imzam yok, ama biz geçmişe değil geçmişten ders alarak geleceğe bakacağız. Hedefimiz gelecek. Hedefimiz CHP'nin iktidar olması için çalışmak. Yolumuz açık olsun."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.