Aşırı yağıştan Bitlis-Tatvan karayolu çöktü

Aşırı yağıştan Bitlis-Tatvan karayolu çöktü

Bitlis'te etkili olan sağanak nedeniyle Bitlis-Tatvan karayolu üzerindeki Batarya kavşağında yaklaşık 200 metrelik kayma meydana geldi

Bitlis'te etkili olan sağanak nedeniyle Bitlis-Tatvan karayolundaki Batarya kavşağı mevkisinde, yaklaşık 200 metrelik kayma meydana geldi.

Çökme oluşan yol trafik ekipleri tarafından ulaşıma kapatılarak önlem alındı. Bitlis Belediyesi ve karayolları ekipleri ise yol güzergahında tıkanan kanalları açtı.

Bitlis Belediyesi Fen İşleri Müdürü Ekrem Bulut, altyapının yağış sularını taşımadığını ve oluşan taşkınlardan dolayı yolun yaklaşık 200 metrelik kısmında kayma meydana geldiğini söyledi.

Batarya kavşağındaki yol güzergahında yaklaşık 10 santimetre genişliğinde çatlak oluştuğunu ve yolun ciddi oranda tahrip olduğunu ifade eden Bulut, 'Yolda kayma oluştu. Tahribatın meydana geldiği çevrede bulunan yapılar tehlike arz ediyor. Kaldırım ve duvarların yıkılma tehlikesi var' dedi.

Bitlis'teki bütün mahallelerde sağanak yağış nedeniyle su taşkınlarının olduğunu bildiren Bulut, bütün mahallelerde yağışlardan dolayı sıkıntı yaşandığını ifade etti.

Belediye ekiplerinin, mahallelerde yaşanan su taşkınlarına müdahale ettiğini kaydeden Bulut, 'Ayrıca il merkezinde çökme riski bulunan bir eski evi tahliye edip, belediye olarak yıkımını gerçekleştirdik. Ayrıca TOKİ bölgesinde, binaların bodrum katındaki evleri su bastı' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.