
Asırlık Çınar Beykoz 1908’de Zeki Aksu Yeniden Başkan Seçildi
Türkiye’nin en köklü kulüplerinden olan Beykoz 1908’de gerçekleştirilen olağan kongrede Zeki Aksu yeni yönetim kuruluyla tekrar başkan seçildi.
Türkiye’nin en eski kulüplerinden Beykoz 1908 Spor Kulübü, Anadoluhisarı'nda bulunan Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi'nde Olağan Kongreye gitti.
Yapılan seçim sonrasında Zeki Aksu yeniden başkanlığa seçildi.
Aksu’nun yönetim kurulunda MÜSİAD ABD Başkan Yardımcısı Kemal Bozkurt’ta yer aldı.
Divan başkanlığını Erdal Öztürk’ün yaptığı kongrede Zeki Aksu konuşmasında “Sayın Divan Başkanım, Değerli Genel Kurul Üyeleri ve Saygıdeğer Konuklarımız Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
Beykoz Spor Kulübü Olağan Genel Kurul Toplantısına Hoş Geldiniz…
Bu toplantı; 1908 yılında kurulmuş ve tarih sahnesinde 117 yılını geride bırakmış kulübümüzün birliğini ve dirliğini gösteren en önemli kanıtlardan biridir.
Bu vesileyle; geçmişten günümüze ulaşan 117 yıllık çizgide Beykoz adına katkı koyan, emek veren, çaba harcayan, destek olan başta kurucumuz Ahmet Mithat Efendi olmak üzere tüm kulüp başkanlarımızı, tüm belediye başkanlarımızı saygı ve şükranla anıyorum.
Beykoz Spor Kulübü’nün hukuki sahibi olan siz üyelerimize hesap vermek, geride kalan mali yılda yürütülen faaliyetleri şeffaflıkla anlatmak ve geleceğe dair planlarımızı ortaya koymak Olağan Genel Kurul toplantımızın temel gündemidir.
Beykoz Spor Kulübü Başkanı olarak ben de bu temel gündemin ortaya koyduğu sorumluluğu ve yükümlülüğü yerine getireceğim.
Mevcut durumumuzu, tasarılarımızı ve mevcut kaynaklarımızı ortaya koyarak Beykoz Spor Kulübü’nün geleceğine ilişkin hep birlikte bir yol çizmeye çalışacağız.
Beykoz Spor Kulübü olarak, ne mutlu bize ki ulaşmak istediğimiz hedefleri belirlerken herhangi bir kimlik arayışına ihtiyaç duymuyoruz. Çünkü Beykoz Spor Kulübü’nün kimliği bellidir.
Beykoz Spor Kulübü; 1992 yılında kurulmuş olan Beykoz 1908 A.Ş. adında bir şirketin sahibidir. Netice itibariyle Beykoz Spor Kulübü 117 yıllık tarihin taşıyıcı kolonu olarak kuruluşumuzun tarihsel değerini ortaya koyan ancak geçmişi Beykoz Spor Kulübü kadar eski olmayan Beykoz 1908 A.Ş.’nin sahibidir.
Bu bağlamda; Beykoz Spor Kulübü ve Beykoz 1908 A.Ş. ile ilgili bir arma ve isim tartışmasına girmenin hiçbir anlam ve değeri yoktur. Beykoz Spor Kulübü ve Beykoz 1908 A.Ş. ayrılmaz bir bütündür.
Son dönemde ilçemizde yaşanan siyasal ve sosyal değişimle birlikte ortaya çıkan yeniden profesyonel bir futbol takımına sahip olma isteği, tarafımızca da uygun görülmüştür.
Bu uygunluk çerçevesinde oldukça yüksek riskleri barındıran bir hukuki sorumluluk üstlendim.
Geçtiğimiz sezon Beykoz Spor Kulübü adına ve Beykoz Anadolu A.Ş. unvanıyla TFF 2.Lig’de mücadele edebilme onurunu yaşadık ve önümüzdeki sezon da yaşamaya devam edeceğiz.
Beykoz sportif başarıda her zaman en yüksek seviyeyi hedefleyen bir spor kulübüdür.
Başarıya ulaşmak adına mücadele verirken dürüst, ilkeli ve sportmence davranmak vazgeçilmez şiarımızdır.
Bizim Beykoz kimliği üzerine inşa ettiğimiz vizyon, sportif başarının sürekli ve sürdürülebilir olmasıdır. Bu başarının sağlanması ise mali yapımızdan ayrı düşünülemez. Önümüzdeki dönemde bizi ulaşmak istediğimiz noktaya götürecek yolu, mali ve idari yapı arasındaki uyum belirleyecektir.
Bugün, geride kalan ve oldukça büyük sorunlarla uğraşmak zorunda kaldığımız her dakikası ayrı bir mücadeleyle dolu yılları yeniden tartışmaya açmayacağım.
Ancak acil ihtiyaçlarımızın neler olduğu ve ihtiyaçların nasıl giderileceği herkesin malumudur.
Maçlarımızı oynayacağımız profesyonel standartlara uygun bir stadımız, kamp ve konaklama tesisimiz yok… Profesyonel maçlara hazırlanacağımız bir antrenman sahamız yok… Kulüp ihtiyaçlarını karşılayacak sürekli bir gelir kaynağımız yok…
117 yıllık ulu çınarı bugün burada bir araya gelmiş üyeleri ayakta tutmaya çalışmaktadır.
Beykoz’un ve Beykozluların kaybedecek bir dakikası bile yoktur.
Beykoz Spor Kulübü; başkanı, idarecileri, sporcuları ve ülkemizin her yanına yayılmış binlerce taraftarıyla birbirinden ayrılmaz bir bütündür.
Önümüzdeki süreçte tüm iletişim damarlarımızı açarak, camiamızın iç iletişimini güçlendireceğiz. Gelişen teknolojiyle beraber iletişim mecralarımızı güncelleyeceğiz. Bunu yaparken de camiamızın tüm bileşenleri ile fikir alışverişinde bulunabileceğimiz ortamlar yaratacağız.
İlçemizin en değerli markası ve sivil toplum örgütlenmesi olan Beykoz Spor Kulübü, uygar bir çerçevede ve nezaket içerisinde tüm sorunlarını konuşarak çözecek, geleceğe yönelik bir sinerji yaratacaktır.
Beykoz Spor Kulübü Olağan Genel Kurul çalışmalarının Beykozumuz adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.
Saygılarımla”dedi
Beykoz 1908 yönetim kurulunda yer alan isimler aşağıdaki gibi oldu.
Beykoz Spor Kulübü Başkan Adayı
Zeki Aksu
ASIL YÖNETİM KURULU
01- Muhammet Talha Enis
02- Avukat Serdal Aycibin
03- Alattin Kılıç
04- Avukat Kemal Kaya
05- Kemal İslamoğlu
06- Kemal Bozkurt
07- Teoman Özkan
08- Safter Eroğlu
09- Seyfullah Ağsakal
10- Mustafa Yıldız
11- Volkan Vardar
12- Ceyhun Yalçın
13- Serkan Yılmaz
14- Yunus Demir
YEDEK YÖNETİM KURULU
01- Ahmet Benli
02- Suat Ege
03- Rahmi Sezer
04- Varol Küçükşahin
05- Ömer Faruk Sökmen
06- Salih Mustafa Topçu
07- Cezmi Toprak
08- Çağlar Şenol
DENETLEME KURULU ASIL
Avukat Yılmaz Tokdemir
Selahattin Karasalkım
Cüneyt Pulant
DENETLEME KURULU YEDEK
Yılmaz Güzeci
Nevzat Emanet
Sezai Biçer
DİSİPLİN KURULU ASIL
Süleyman Saklı
Adnan Uzunkaya
Avukat Hüseyin Boydak
DİSİPLİN KURULU YEDEK
Cemil Yılmaz
Yaşar Aydınoğlu
Sebahattin Kır
SİCİL KURULU ASIL
Eser Öktem
Alpaslan Özgül
Aziz Baltacı
SİCİL KURULU YEDEK
Uğur Sevindik
Erdem Akın
Ali Metin
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.