Asistanlık Adalet Kanunu Yayımlandı

Asistanlık Adalet Kanunu Yayımlandı

"7394 Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" yayımlandı

7394 Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 15 Nisan 2022 gün 31810 Sayılı Resmi Gazetede yayımlandı.

Pek konuda düzenleme içeren bu torba Kanunda Tıp Doktorlarının Asistanlık sürecinde yaşanan ve sürekli tartışmalara konu olan bir “eşitsizlik” tarihe karışmış oldu.

Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca Twitter hesabında konuyu detaylandırdı.

İşte o önemli açıklamalar:

“RESMİ GAZETE’DE YAYINLANDI 8 Nisanda Meclis’te kabul edilen, içeriğini Uzmanlık Eğitiminde Adalet başlığı altında özetlediğimiz 7394 sayılı kanunun İLGİLİ MADDELERİ Resmi Gazetede yayınlanıp yürürlüğe girdi. Kanunu onaylayan Sn. Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyorum.

SONUÇ: 1 Asistanlarımız, Üniversitelerimizde ve Bakanlığımıza bağlı hastanelerde yükümlülükleri açısından eşit hale geldi. Üniversite Hastanelerine yerleşen uzmanlık öğrencilerinin kadro farkından kaynaklanan eşitsizliklere SON VERİLDİ.

SONUÇ: 2 Bakanlığımız kadrosuyla üniversitelerde uzmanlık eğitimi yapan asistanların, eğitimlerini tamamladıklarında şu an görevlendirme süresi kadar olan ve kuruluşlarımızda yerine getirilen hizmet yükümlülüğü KALDIRILDI.

SONUÇ: 3 Bakanlığımız kadrosuyla üniversitede tıp, diş hekimliği, yan dal uzmanlık eğitimi yapan asistanlardan artık yüklenme senedi, kefalet senedi ALINMAYACAK.

SONUÇ: 4 Bu kadrolarda uzmanlık eğitimini herhangi bir sebeple sürdürmeyenlerin hizmet yükümlülüğü KALDIRILDI.

SONUÇ: 5 Halen bu kadrolarda uzmanlık eğitimi devam eden hekimlerin ilave hizmet yükümlülüğü KALDIRILDI.

SONUÇ: 6 Sağlık Bakanlığı adına uzmanlık eğitimi alan asistanlarımıza eğitimleri süresince yapılan ödemeler için artık borç ÇIKARILMAYACAK.

SONUÇ: 7 İstifa etmiş olduğu halde son TUS sınavı ile bir uzmanlık eğitimi programına yerleşenler (bir defaya mahsus), beklemeden eğitimlerine BAŞLAYACAK.

SONUÇ: 8 Yürürlüğe giren, kendi aramızda adına “Asistanlıkta Adalet” kanunu :) diyebileceğimiz yasal düzenleme ile Üniversitelerimizdeki kadro kısıtlılığı sorunu AŞILACAK.

bakan-koca.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.