Aşk Üsküdar’dan Taştı

Aşk Üsküdar’dan Taştı

Mevlana 738’inci vuslat yıldönümünde Üsküdar’da Şeb-i Arus programıyla anıldı. Organizasyonda bir fotoğraf ve hat sergisi de konuklarla buluştu.

Mevlana 738’inci vuslat yıldönümünde Üsküdar’da Şeb-i Arus programıyla anıldı. Organizasyonda bir fotoğraf ve hat sergisi de konuklarla buluştu. Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen program halktan yoğun bir talep görünce Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nin ikinci salonu da açılarak törenin görüntüsü sinevizyon ile konuklara izlettirildi. Birçok kişinin de yer bulamadığı için geri dönmek zorunda kaldığı program mini bir tasavvuf konseriyle başladı.

uskudar-2.png uskudar.png

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara’nın yurtdışında olması sebebiyle katılamadığı programda Başkan Yardımcısı Hasan Ekmen Bir konuşma yaparak “Mevlana’nın öğretileri bu toprakların mayasıyla yoğrulmuş yine bu topraklara can vermiştir. Yüzyıllardır tüm dünyayı etkilemeye devam etmektedir. Allah hepimize hakikat aşkıyla yanmayı nasip etsin” dedi.

 

“İnsan Sevdiğinin Yörüngesindedir”

 

Mevlevi Üstadı Mustafa Özbay’ın Mevlevilik ve aşk üzerine yaptığı söyleşi konukların soruları ile devam etti. Özbay Mevlana’nın aşk felsefesine vurgu yaparak “insan neyi seviyorsa odur, sevdiğine benzer, sevdiğinin yörüngesindedir” şeklinde konuştu. Mesnevi’den örnekler veren Özbay, Mesnevi’de 5000 ayetin 6000’in de hadis tefsiri yapıldığını belirtti.

 

Söyleşinin ardından semazen ekibi sahne alarak sema ayini icra ettiler. Tasavvuf müziği eşliğinde gerçekleşen sema ayini izleyicileri adeta mest etti. Program sonunda Mustafa Özbay Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara’ya teşekkür ederek bir hediye takdim etti. Başkan Vekili Kevser Mehel de Özbay’a bir plaket takdim ederek teşekkürlerini sundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.