Asker ve polis FBI'dan gizlice eğitim aldı

Asker ve polis FBI'dan gizlice eğitim aldı

Suriye’deki kimyasal silah tehlikesi nedeniyle Türkiye’yi uyaran ABD, Ankara’ya gizlice 6 FBI ajanı gönderdi.

Ajanlar, Gölbaşı’nda bir grup asker ve polisi kimyasal silah eğitiminden geçirdi. ABD, Suriye 'de Esed güçleri ile Özgür Suriye Ordusu arasında yaşanan iç savaşta kitle imha silahı riskine karşı alarm seviyesini kırmızıya yükseltti. ABD, Suriye'deki çatışmalarda kimyasal silah kullanımıyla ilgili endişelerini Ankara'yla paylaştı. Bugün Gazetesi'nin haberine göre,  kitle imha silahları konusunda uzman 6 FBI ajanı Ankara'ya geldi. FBI ajanları Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Gölbaşı'ndaki tesislerinde 80 üst rütbeli asker ve polise "kitle imha silahları önleme eğitimi" verdi.
 
GÖLBAŞI'NDA KURS
 
ABD yönetimi, bir süre önce Dışişleri Bakanlığı'na kriptolu bir yazı gönderdi. Şifreli yazıda, Suriye'de yaşanan iç savaşın ardından muhtemel bir iktidar değişiminde kimyasal silahların kontrol dışı güçlere geçmesi tehlikesine vurgu yapıldı. ABD, "EXBS Kitle İmha Silahları (KİS) ile ilgili alınacak tedbirler konusunda asker ve polis güçlerinizi eğitelim" teklifinde bulundu.
 
ASKER VE POLİS BİR ARADA
 
Dışişleri Bakanlığı, teklife olumlu cevap verdi. FBI'da görev yapan ve kitle imha silahları konusunda uzman olan 6 ajan, geçtiğimiz günlerde Ankara'ya geldi. Kitle İmha Silahları Önleme Eğitimi son derece gizli tutuldu. FBI ajanları, Kriminal Polis Laboratuvarları Dairesi'nin Gölbaşı'ndaki tesislerinde iki dönem halinde asker ve polisi eğitimden geçirdi.
 
EĞiTiM 12 GÜN SÜRDÜ
 
ABD'nin organize ettiği kursa; Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görevli 80'i aşkın üst rütbeli subay ile polis müdürü katıldı.
 
12 gün süren eğitimde kimyasal silahlara karşı patlama öncesi ve sonrası alınacak tedbirler masaya yatırıldı. FBI ajanları, muhtemel kitle imha silahlarının devlet dışı unsurların eline geçip kullanılması halinde yaşanabilecek olayları sunum eşliğinde anlattı. Suriye'de süren kanlı iç savaşın ardından gündeme gelebilecek olası kitle imha silahı tehlikesine karşı Türkiye'nin alması gerektiği önlemler tek tek sıralandı.
 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.