Askeri Hakim'den Şok Tespit

Askeri Hakim'den Şok Tespit

3 ayrı devlet kurumu raporuna rağmen, askeri savcılığın yeniden inceleme istemesine bir eleştiri de, emekli askeri hakim Rüştü Atpulat'tan geldi.

3 ayrı devlet kurumu raporuna rağmen, askeri savcılığın yeniden inceleme istemesine bir eleştiri de, emekli askeri hakim Rüştü Atpulat'tan geldi. Atpulat, belgenin zarar görebileceğini vurguladı.

Adli Tıp, Jandarma ve Emniyet... Bu üç kurum, "masum insanlara komplo kurarak terörist ilan etmeyi emreden" karanlık plandaki imzanın, Kurmay Albay Dursun Çiçek'in olduğunu söyledi.

Bütün yetkin ve yetkili kurumların raporlarına rağmen, Askeri Savcılık bir de parmak izi incelemesi istedi. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı kimyasal maddeler kullanılacağı bu yüzden de belgenin zarar göreceğini vurgulayarak buna izin vermedi. Emekli Askeri Hakim Rüştü Atpulat, sivil savcıların bu kararının doğru olduğunun altını çiziyor.

Emekli Askeri Hakim Rüştü Atpulat, Adli Tıp, Jandarma ve Emniyet raporlarına rağmen yeni inceleme talep etmenin bu üç kurumun saygınlığını zedeleyebileceğini vurguladı.

Atpulat bugüne kadar verilen mahkeme kararlarında Adli Tıp raporlarının belirleyici olduğunu hatırlattı. Askeri Savcılığın talebinin yerine getirilmesi halinde, adli tıp raporlarının belirleyici olduğu mahkeme kararlarının gölgelenebileceğini söyledi. Hukuki karmaşa çıkacağını anlattı.

Emekli Askeri Hakim Rüştü Atpulat bir başka önemli konuya daha dikkat çekiyor. O da, bazı subaylar hakkında çok ciddi iddialar bulunmasına rağmen görevlerine devam etmeleriyle ilgili. Atpulat bu konuda net konuşuyor.

Atpulat, bazı subaylar hakkında çok ciddi iddialar olmasına rağmen görevlerine devam etmesi ile ilgili olarak,

"Açığa alma işi ne Kuvvet Komutanı'nın ne de Genelkurmay'ın işi, açığa almak Milli Savunma Bakanı'nın işidir." dedi.

Etiketler :