Askeri otobüse bombalı salıdırı

Askeri otobüse bombalı salıdırı

Halkalı'da askerî servisin geçişi sırasında patlama oldu. Üç kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

İstanbul Halkalı'da askeri personel taşıyan servisin yakınında meydana gelen patlamada, 1 Jandarma Kıdemli Üstçavuş ve 2 uzman çavuş ile 1 askeri personelin kızı şehit oldu, 5 kişi de yaralandı.

AA muhabirinin edindiği ilk bilgilere göre, Halkalı askeri lojmanlardan personel alan sivil plakalı servis otobüsü, Atakent Kimsesizler Mezarlığı yakınlarından geçerken patlama meydana geldi.

Patlamanın ardından, hastaneye kaldırılan Jandarma Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik ile uzman çavuşlar Çağlar Bölük, Uğur Ekir ve bir askeri personelin kızı Buse Sarıyağ (17) hayatını kaybetti.

Olayda, 5 personelin de yaralandığı bildirildi.

Polis ekipleri olay yerinde ve hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi alırken, sivil polis ekipleri de mezarlık çevresinde araştırma yapıyor.

PARÇA TESİRLİ UZAKTAN KUMANDALI DÜZENEK

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Mutlu, sabah saat 07.15'te il jandarma personelini lojmanlardan görev yerlerine taşıyan servis aracına yönelik bombalı saldırı gerçekleştirildiğini belirtti. Mutlu, "Bu saldırıda 2'si uzman çavuş, biri de 17 yaşında kızımız olmak üzere 3 şehit verdik. 2 ağır yaralımız var. Servis aracımızdaki hafif yaralı 4 personelin tedavisi tamamlandı" dedi.

Güvenlik güçlerinin çok yönlü değerlendirme yaptığını vurgulayan Mutlu, "Aldığımız ilk bilgilere göre, parça tesirli ve uzaktan kumandalı bir düzenekle yol kenarına bırakılmış bir bombanın patlaması sonucunda eylem gerçekleştirildi. Bu bir terör eylemidir. Amacı bellidir. Tedirginlik, huzursuzluk oluşturmaktır. Bu olay aydınlatılacaktır" diye konuştu.

Şu ana kadar saldırıyı üstlenen olmadığını ifade eden Mutlu, ağır yaralı 2 kişinin de uzman çavuş olduğunu söyledi.

Mutlu, "Askeri personel, Halkalı'daki lojmanlarından çıkış yapıp, görev yerlerine gidiyordu. Saldırı 3 araçlık konvoyun en arkasındaki üçüncü otobüse yönelik düzenlenmiş" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi.

Etiketler :