Askeri proje çetenin mi elinde?

Askeri proje çetenin mi elinde?

Asker ve bürokratlara fuhuş görüntüleriyle şantaj yapan çetede şok belgeler.

Asker ve bürokratlara fuhuş görüntüleriyle şantaj yapan çetede şok belgeler. Soruşturma çerçevesinde evinde arama yapılan üsteğmen B. Ç.'de ele geçirilen flash belleklerde "Deniz Kuvvetleri" Komutanlığı'na ait 'Uzak Ufuklar Projesi'nin de bulunduğu öne sürüldü.

Proje, Ege'de keşif, gözlem ve araştırma faaliyetlerinin takibini sağlamayı hedefliyor. Araştırma Merkezi Komutanlığı tarafından yürütülen Uzun Ufuklar Projesi, çetenin Kocaeli'ndeki arşivcisi olarak gösterilen Teğmen B. Ç.'in evinde ele geçirildi. Bu bilgilerin şebeke içerisinde yer alan yabancı hayat kadınları ile casusluk amaçlı kullanıldığı ve belgelerin şantaj yolu ile elde edildiği iddia ediliyor.

Fuhuş çetesinin Deniz Harp Okulu öğrencilerini tehdit ve şantajla fuhuşa zorlamasından ifadelerine başvurulanlar arasında yer alan üst teğmen M. I.'nın evinden fuhuş amaçlı birçok dökumanla birlikte 'fy uras ' adıyla kayıtlı flash bellek de bulundu. Flash bellek içerisinde önemli notlarında alındığı fuhuş sonrası çekilen görüntülerin nerelere gönderildiğinin kaydedildiği öne sürüldü.

AKŞAM 

 

Etiketler :