Askeri savcılığın ‘ıslak imza’ inadı

Askeri savcılığın ‘ıslak imza’ inadı

Islak imzalı belge üzerinde daha önce yapılan üç inceleme de, imzanın Albay Dursun Çiçek’e ait olduğunu ortaya koydu ama...

Islak imzalı belge üzerinde daha önce yapılan üç inceleme de, imzanın Albay Dursun Çiçek’e ait olduğunu ortaya koyarken, askeri savcılığın Jandarma Kriminal Laboratuvarında yeni bir araştırma ısrarı tepkiyle karşılandı.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi

 

Millete ihanet planlarının bulunduğu ‘ıslak imzalı’ belge üzerinde TÜBİTAK ve Adli Tıp Kurumu’ndan sonra Jandarma Kriminal Laboratuvarı tarafından yapılan üçüncü incelemenin ardından sivil savcılığın, ‘Belge zarar görebilir’ gerekçesiyle geri gönderilmesini istemesine rağmen askeri savcılığın halen belgeyi teslim etmemesi manidar bulundu. Belge üzerinde daha önce yapılan üç inceleme de, imzanın Albay Dursun Çiçek’e ait olduğunu ortaya koyarken, askeri savcılığın Jandarma Kriminal Laboratuvarında yeni bir araştırma ısrarı tepkiyle karşılandı.

“İŞLEMİ BİTEN BELGE ANINDA TESLİM EDİLMELİ”

Gelişmeleri Vakit’e değerlendiren Kayseri Baro Başkanı Ali Aydın, “Ümit ediyorum ki bürokrasinin hantal işleyişinden dolayı geciken bir işlemdir inşallah” dedi. “Tüm makam, mevki, savcılık ve mahkeme; soruşturmayı yürüten savcılığa belge ve bilgiyi anında vermek zorundadır” hatırlatmasında bulunan Aydın, “Zaten belge de soruşturmayı yürüten sivil savcılıktan getirildiğine göre tahkikatın sonuçlandırılabilmesi için işlemi biten evrakın iade edilmesi gerekir” diye konuştu.

ASKERİ SAVCILIK SUÇ MU İŞLİYOR?

Askeri savcılığın söz konusu belgeyi geciktirme lüksünün bulunmadığının altını çizen Aydın, “İlgili savcılığın talebine rağmen askeri savcılık belgeyi kasıtlı bir şekilde geciktiriyorsa bu talihsizliktir ve suçtur. Delillerin toplanması konusunda hukuk açık ve bu engellenemez” dedi. “Dursun Çiçek’e ait ıslak imzalı belgenin sivil savcılığa ulaşmasının ardından yapılacak işlem açıktır” diyen Aydın, “Belgenin altındaki imza kurumlar tarafından onaylanmış, içeriği de suç teşkil ettiğine göre savcılık ilgililer hakkında ceza davası açacaktır. Olması gereken prosedür budur. Ağır ceza mahkemesinde ‘darbeye teşebbüs’, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ten dava açılmasını bekliyoruz” dedi.

VAKİT-

Etiketler :