Askerimiz gariptendir...

Askerimiz gariptendir...

Hakkari'deki hain saldırıda şehit olan askerlerin ailelerinin durumları da içler acısı.

Dün sabah saatlerinde Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova ilçesinden gelen acı haber tüm yurdu yasa boğarken bir gerçeği daha gözler önüne serdi.

YİNE AYNI TARTIŞMA

Toplumda sık sık dile getirilen fakir çocuklarının şehit olduğu yönündeki söylemler, bu saldırı sonucunda şehit olan 24 isimle birlikte bir kez daha tartışılmaya başlandı. Dün şehit olan askerlerin hikayeleri bir bir ortaya çıkmaya başladıkça yürekler birkez daha yandı.

TEŞVİKİYE'DEN ŞEHİT CENAZESİ KALKARSA..

2008 yılında Perihan Mağden Radikal'deki köşesinde "Benim, Teşvikiye’den üç, Levent Camii’nden iki şehit cenazesi kalktığı takdirde DAHİ bunca yıldır sürmekte inat eden savaşa karşı Bana Uzak Savaş Bin Yaşasıncı Beyaz Türklerin kıyametleri kopartıp, savaşa ‘yaklaşımlarını’ yüz seksen altı derece değiştireceklerine dair bir kanaatim var, her nedense." diye yazdığında tartışmalara neden olmuştu. Hakkari'den gelen kara haber sonrası yine aynı tartışma başladı.

ÜSTEĞMEN MURAT BEK

Hakkari Çukurca'da PKK terör örgütü üyeleri ile girilin çatışmada şehit düşen Üsteğmen Murat Bek'in Yozgat'taki baba ocağına ateş düştü.

Şehit Üsteğmen Murat Bek'in şehit haberini İl Jandarma Komutanlığında görevli Binbaşı Süleyman Gürz, İl Müftüsü Nuh Korkmaz birlikte verdi. Yozgat'ın Söğütlüyayla köyünde ikamet eden şehidin annesi Elmas Bek, askeri araçların evinin önünde durduğunu görünce feryat etti. Ağlayarak askerlere sarılıp daha sonra yere yığılan anne Elmas Bek'e sağlık görevlileri müdahale etti. Sağlık görevlileri kalp hastası baba Abdullah Bek'e de ilaçlarını verip sakinleştirmeye çalıştı. Anne Elmas Bek, yavrum nerede, yavrum bu şekilde mi gelecektin, senin yerine ben ölseydim diye ağıtlar yaktı.

Nişanlı olduğu öğrenilen Üsteğmen Murat Bek'in yakın zamanda düğün yapacağı belirtildi.

BAŞÇAVUŞ İBRAHİM GEÇER

Hain saldırıda şehit düşen askerlerden Astsubay Başçavuş İbrahim Geçer'in Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Yazla kasabasındaki baba evine acı haber ulaştı.babası Seydişehir Eti Alüminyum Fabrikası'ndan emekli olan Komando Astsubay Başçavuş Geçer'in şehit düştüğü haberi annesi Fatma Geçer'e askeri yetkililer tarafından sabah saatlerinde verildi. Şehit komutanın babasının 2 yıl önce vefat ettiği öğrenildi. Mehmet Batuhan (17) ve Murat Geçer (14) isimli iki oğlunun bulunan Geçer'in eşinden ayrıldığı bilgisine ulaşıldı. Şehit haberi üzerine Geçer'in annesinin yaşadığı ev bayraklarla süslendi.

JADARMA ER FEVZİ KAZAK

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Er Fevzi Kazak'ın (21) evinde yas var.

Babası inşaat bekçisi olan şehit olan Gaziantepli Fevzi Kazak'ın baba ocağına ateş düştü. Oğullarının şehit olduğunu öğrenen Kazak ailesinin fertleri, sinir krizi geçirdi.

Şehitkamil ilçesine bağlı Zeytinli Mahallesi'nde ikamet eden Kazak ailesine, çocuklarının şehit olduğu haberini askeri yetkililer bildirdi. Evin önünde sağlık ekipleri ve emniyet güçleri de hazır bekletildi.

Acı haberi alan aile fertleri, gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Fatma Kazak, evlerinin penceresinden askeri yetkilileri görünce gözyaşlarına boğuldu. Şehidin kardeşlerini polisler güçlükle sakinleştirildi. Sağlık ekipleri, şehidin yakınlarını sakinleştirmek için iğne yaptı. Şehit Er Fevzi Kazak'ın 1,5 ay sonra terhis olacağı öğrenildi.

JANDARMA ER MESUT CENGİZ

Hakkari'de hain saldırıda şehit olan jandarma er Mesut Cengiz'in İskenderun'da bulunan baba ocağına ateş düştü. İşçi emeklisi olan baba Ahmet Cengiz haberi aldıktan sonra kendinden geçti.

İskenderun'a bağlı Denizciler Beldesinde bulunan Cengiz ailesine acı haber Belediye Başkanı Esabil Soydan ve askeri yetkililer tarafından verildi. Acı haberle yıkılan ailenin reisi Ahmet Cengiz fenalık geçirdi ve sağlık ekipleri tarafından sakinleştirici iğne ile sakinleştirildi.

Eve dev Türk bayrağı asılırken akraba ziyareti için dışarıda olan anne Sultan Cengiz'de sinir krizleri geçirdi.

İskenderun Kaymakamı Ali İhsansu şehit evine gelerek aileye baş sağlığı diledi. Şehit Mesut Cengiz'in amcası Emin Cengiz, teröre lanet ederek gözyaşı döktü. Sekiz kardeşten biri olan Mesut Cengiz'in bekar olduğu ve 5,5 aylık asker olduğu, Kurban Bayramı için izine gelmeyi planladığı öğrenildi.

KOMANDO ER SÜLEYMAN KALKAN

Saldırıda şehit düşen jandarma komando er Süleyman Kalkan, Isparta'nın Yalvaç ilçesindeki baba ocağına ateş gibi düştü. Şehit Süleyman Kalkan'ın Sücüllü beldesindeki ailesine, acı haberi İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hakan Güler, müftülükten bir din görevlisi ve sağlık ekiplerince verdi. Kalkan ailesinin oturduğu Harmanyeri Mahallesi'ne giden askeri yetkililer sokakta komşularıyla birlikte oturan anne Şerif Kalkan'a şehit haberini verdi.

Babası işsiz olan şehit Süleyman Kalkan'ın annesi: "Yavrum, kuşum öldü mü? Şimdi bana kim kanat gerecek? Yavrum Süleyman'ım. Ben,'Hakkari'ye gitme' dedim. Böyle olacağını biliyordum" sözleriyle feryat etti.

ŞEHİT ER MEHMET ÇETİN

PKK'lı grubun saldırısında şehit düşen askerlerden 21 yaşındaki Mehmet Çetin'in Aydın'ın Nazilli İlçesi'ne bağlı Beğerli Beğerli Köyü'ndeki baba ocağına ateş düştü. Adeta bir barakada yaşayan anne Şerife ve baba Bekir Çetin, acı haberi vermeye gelen askeri yetkililer ile ambulansı görünce gözyaşlarına boğulup Kara oğlum nerede diye feryat etti. Şehidin evine akın eden yakınları sinir krizi geçirdi.

Babası çiftçi olan Şehit Er Mehmet Çetin'in terhisine 90 gün kalmıştı.

ŞEHİT ER KORAY ÖZEL

Adana'nın Feke İlçesi'ne bağlı Süphandere Köyü'nde oturan ve terhisine 50 gün kaldığı öğrenilen Jandarma Er Koray Özel'in şehit olduğu haberini sabah saatlerinde alan anne 43 yaşındaki Elif Özel, sinir krizi geçirdi. 2 çocuğundan erkek olanını kaybeden Elif Özel'e eve gelen sağlık ekipleri müdahale etti. Sakinleştirici iğne yapılan Özel'i yakınları teselli etmeye çalıştı.

Orman işçisi olan baba 47 yaşındaki İdiris Özel'in ise bölgenin ormanlık alanında çalıştığı öğrenilince, yakınları acı haberi vermek için yanına gitti. Bu arada şehidin tek katlı ahşap evinine gelen yakınları ve köylüler ise teröre tepki gösterdi.

ŞEHİT ER YAVUZ ÇOBAN

Fatih Çoban, saldırı haberinden sonra kardeşinden haber alamayınca, Aksaray İl Jandarma Komutanlığına giTTİ. Çoban'a burada ağabeyi Yavuz Çoban'ın şehit olduğu haberi verildi.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığından yetkililer, daha sonra sağlık ekipleriyle birlikte şehidin ailesinin oturduğu Taşpazar Mahallesi'ndeki babaevine gitti.

Pancar taşımacılığı yapan Ekrem Çoban'ı eve çağıran askeri yetkililer, oğullarının şehit olduğu haberini anne Durdane Çoban'a söyledi. Bu sırada eve gelen baba Ekrem Çoban askeri yetkilileri görünce bir subaya sarılarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit Yavuz Çoban'ın ailesine gönderdiği son mektupta, ''İzne gelmeyi düşünüyorum ama bu patlamalar falan gidip gelmek çok sıkıntılı onun için temelli gelmeyi düşünüyorum. Kendinize iyi bakın Allah'a emanetsiniz'' yazdığı öğrenildi.

PİYADE ER FİKRET ÖZER

Çukurcu'da teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen 8 aylık asker Piyade Er Fikret Özer'in, Samsun'un Atakum ilçesi Esenevler Mahallesi'nde ikamet eden ailesi acı haberle yıkıldı. Garnizon Komutanlığı yetkilileri, saat 13.30 sıralarında Özer ailesinin evine giderek, acı haberi verdi.

Şehit askerin evine giden Vali Yardımcısı Haluk Şimşek, Atakum Kaymakamı Salim Demir, Atakum Müftüsü Adem Sayılır, baba Celal Özer'e taziyelerini bildirdiler. Müftü Sayılır, şehit için dua okudu. Anne İnci Özer ise, oğlunun şehit olduğu haberini misafir olarak gittiği yerde aldı. Bunun üzerine eve gelen İnce Özer gözyaşlarına boğuldu.

İki kızı ve bir oğlu olan baba Celal Özer, tek oğlunu şehit vermenin acısıyla gözyaşlarına boğuldu. Oğluyla en son dün akşam telefonda görüştüğünü belirten baba Özer, "'Göreve çıkacağız baba. 8 gün arayamam' dedi. Oğlum 8 aylık askerdi. Aziz Türk milleti sağ olsun. Dostlar sağ olsun. Hainlere fırsat vermesinler. Hainlerin bir an önce işini bitirsinler" diye konuştu.

Ağabeylerinin şehit haberini okulda alarak eve gelen Buket (17) ve İrem (14) de kardeşler gözyaşlarına boğuldu. Bekar olduğu öğrenilen şehit askerin babasının Kuzey Irak'ta çalıştığı ve Türkiye'ye Ramazan Bayramı'nda döndüğü öğrenildi. Şehit Fikret Özer'in evinin balkonuna dev bir Türk bayrağı asıldı. Şehidin akrabası ve en yakın arkadaşlarından Sinan Erbil, "Allah ailesine sabır versin. Sözü özü bir, çok dürüst ve efendi bir arkadaşımızdı. Hiç kimseyi kırmaz ve kötü söz söylemezdi. Acımız büyük" şeklinde konuştu.

ŞEHİT ER BİROL ELMAS

Adapazarı'nda çiftçilik yapan ve babası yıllar önce ölen biri kız 3 kardeşi olan Sakaryalı şehit Birol Elmas'ın şehit olduğu haberi ailesini yasa boğdu.Birol Elmas'ın yeğeni olan 13 yaşındaki Melisa Elmas kalabalığı görünce koşarak eve geldi. Küçük kız acı haberini ögrenince yıkıldı. Askerler tarafından teskin edilen küçük kız dakikalarca gözyaşı döktü. Birol Elmas'ın babasını yıllar önce kaybettiği, annesi Mübyen Elmas'ın biri özürlü olan, biri kız 2'si erkek 3 çocuğuyla yaşadığı ortaya çıktı. Ailenin bin 200 lira borcu nedeniyle elektriklerinin kesik olduğu ortaya çıktı. Şehit haberi gelince de eve tekrar elektrik verildiği belirtildi.

PİYADE ÇAVUŞ İDRİS ÇAM

Kahramanmaraş merkeze bağlı Döngele Beldesi'nde oturan babası çiftçi Ali Çam ile annesi Ümmühan Çam, bu sabah saldırı haberini duyunca, ulaşabildikleri tüm ilgililere telefon ederek oğullarından gelecek iyi bir haberi bekledi. Ancak öğle saatlerinde evlerine gelen askerlerden acı haberi alan anne ile baba, gözyaşlarına boğuldu. Şehidin ağabeyi Cuma Çam da, "Kardeşimin terhis olmasına 38 gün kalmıştı. Kendisi ile dün akşam saat 20.00'da görüştük. '38 günüm kaldı geliyorum ağabey' dedi. Ben de kendisine iyi bakmasını söyleyince, iyi olduğu cevabını verdi" dedi.

ŞEHİT ER MEHMET AĞGEDİK

21 yaşındaki er Mehmet Ağgedik'in Elazığ merkezde yaşayan ailesi acı haberle yıkıldı.Baba Bekir Ağgedik, oğlu ile en son pazartesi günü görüştüğünü belirterek, "Vatan sağolsun ne yapalım başka bir şey yok. Milletimizin başı sağ olsun, ne yapalım. Yeter bu artık" dedi. Şehit Ağgedik'in askere gitmeden önce bir avukatın yanında çalıştığı ve yaz aylarında ise Ağın İlçesi'ne giderek, burada dedesine tarlada çalışarak yardım ettiği öğrenildi.

PİYADE ER UFUK BOZKURT

Piyade Er Ufuk Bozkurt'un Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Çakıllı beldesindeki evinde hüzün yaşanıyor.Yeşil Kartı bulunan baba Fedai Bozkurt ile üvey anne Ayşe Bozkurt sırtlarında çalılarla döndüklerinde, evin önünde bekleyen görevlileri görünce ne olduğunu sordu. Görevlilerin aileye tezkeresine 5 ay kalan tek oğulları Ufuk Bozkurt'un şehit düştüğü haberi üzerine, Fedai ve Ayşe Bozkurt çifti baygınlık geçirdi. Baba Fedai Bozkurt, oğluyla en son dün akşam telefonla konuştuğunu belirterek, "Bana sabah 04.00'de operasyona gideceğim. 15 gün sizi arayamam dedi. Oğlumu vatana şehit verdik. Vatan sağolsun" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum