Askerlere ibadet özgürlüğü

Askerlere ibadet özgürlüğü

Urallar'da zorunlu görev yapan müslüman askerlerin namazlarını kılabilmesi için "cami izni" sağlandı

Rusya’nın Privoljski-Ural askeri birliğinde İslami ibadetleri yerine getirmek isteyen zorunlu askerlik hizmetindeki erler için gerekli şartların oluşturulduğu kaydedildi. Rus basınında yer alan haberlere göre, Çelyabinsk eyaletinde bulunan Müslüman askerler komutanlarının kendilerine Ozerski şehrindeki camide ibadet edebilmeleri için izin verdiklerini söyledi.

Dini eğitimlerini devam ettirmek isteyen askerler için ise, Tobolsk eyaletinde bulunan medresede özel saatler oluşturuldu. Rus basını, 2007 yılında Çelyabinsk eyaletinde askeri komuta yönetiminin talebi ile hem Ortadoks kilisesi hem de cami inşa edildiğini, bunun Rusya’daki "gayriMüslim" bölgelerinde yaşanan bir ilk olduğunu da belirtti.

Ayrıca askeri tatbikatlar sırasında da askerlerin ibadetlerini yerine getirebilmeleri için geçici mescitlerin hazırlandığı, askeri yemin törenlerine kilise rahiplerinin yanı sıra Müslüman imamların davet edildiği de verilen bilgiler arasında...

Rus İnterfax ajansının araştırmasına göre, Privoljski Ural askeri birliğindeki askerlerinin yüzde 50’si Müslümanlardan, yüzde 40’ı ise hristiyanlardan oluşuyor.

Etiketler :