Askerliğe ‘Çürük’ Vekilliğe ‘Sağlam’

Askerliğe ‘Çürük’ Vekilliğe ‘Sağlam’

Adayların askerlik durumlarını da inceleyen YSK’nın çürük raporuyla askerlikten muaf gözüktüğü iddia edilen, Cihaner’le ilgili yeterli inceleme yapıp yapmadığı merak ediliyor

Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in milletvekili adaylık başvurusu için gerekli olan askerlik durum belgesi almak amacıyla diğer aday adayları gibi bağlı bulunduğu askerlik şubesi yerine, Etimesgut Askeri Hastanesi’ne giderek 5 Nisan’da muayene olduğunun ortaya çıkmasıyla ilgili şüpheler devam ediyor.

Yeni Akit gazetesinden Ali Eyvaz'ın haberine göre, Adayların askerlik durumlarını da inceleyen YSK’nın çürük raporuyla askerlikten muaf gözüktüğü iddia edilen, Cihaner’le ilgili yeterli inceleme yapıp yapmadığı merak ediliyor. Milli Savunma Bakanlığı’nın Cihaner’in askerlik durumuyla ilgili yaptığı açıklama ise kafaları iyice karıştırdı. Bakanlık, bir sorunun bulunmadığı yönünde açıklama yaparken, Cihaner’in çürük raporunun bulunup bulunmadığı, raporu varsa hangi sebepten ötürü bu raporu aldığına dair şüpheleri daha da derinleştirdi. Ayrıca böyle bir rapor var ise, Cihaner’in neden askerlik şubesi yerine, mevki hastanesine gidip muayene olduğu da aydınlatılmadı.

BAĞIMSIZ ADAYLAR GİBİ

TİTİZLİKLE İNCELENDİ Mİ?

BDP’nin desteklediği bağımsız adaylarla ilgili kılı kırk yaran bir inceme yaptığı ortaya çıkan YSK’nın aynı tavrı, İlhan Cihaner’in askerlik sorunuyla ilgili olarak yapmadığı öne sürülüyor. Bu konuda CHP yönetiminin de ilk başta şüphe duyduğu, ancak daha sonra Cihaner tarafından parti yönetiminin ikna edildiği iddia edilyor.

KUŞKULAR YÜZÜNDEN

LİSTEDE YER ALAMAMIŞTI

Öte yandan CHP’nin YSK’ya sunduğu aday listelerinde Cihaner’e yer vermeyip, daha sonra yedek kontenjandan Cihaner’i aday göstermesinin altında da askerlik meselesinin yattığı iddia ediliyor. Cihaner’in diğer aday adayları gibi askerlik şubesine gidip oradan “askerlik durum belgesi” almak yerine, 5 Nisan’da mevki hastanesine giderek muayene olması ve buradan bir rapor çıkartmaya çalışmasının CHP yönetimi tarafından da kuşkuyla karşılandığı bildirildi.

YSK-CİHANER-CHP TRAFİĞİ

Bütün aday adayları CHP PM’de oylanırken, Cihaner’in ismi PM’ye bile getirilmediği gibi 11 Nisan’da YSK’ya sunulan listelerde de Cihaner’e yer verilmemişti. Cihaner 16 Nisan’da CHP tarafından “kontenjandan Denizli ikinci sıra adayı” olarak YSK’ya bildirildi. Cihaner’in bu süre zarfında YSK’dan askerlik durumuyla ilgili bir sorun olmayacağına dair güvence aldığı ve bunu CHP’ye de bildirdiği iddia ediliyor.

ASKERİ MAKAMLAR TOPU BİRBİRİNE ATIYOR

Üniversite öğrencisiyken midesinden ameliyat olan Cihaner’in, yedek subay olabilecekken kendisini ‘er’ statüsüyle hastaneye sevkettirerek çürük raporu aldığı ortaya çıkmıştı. CHP’den milletvekili adayı Cihaner, usulsüzlük iddiaları üzerine geçtiğimiz haftalarda Etimesgut Askeri Hastanesi’nde yeniden muayaneden geçirildi. Hastaneden çıkacak rapor Cihaner’e usulsüz çürük raporu verilip verilmediğine ilişkin incelemeye ışık tutacaktı. Ancak bu muayene sonucunun ne olduğu konusunda askeri makamların basına tam bir karartma uyguladığı görülüyor. Genelkurmay Başkanlığının ilgili makamları bu konuda birbirlerini adres gösterirken, Cihaner’in durumu CHP içinde de kuşkuyla karşılanıyor. Son dakika operasyonuyla kontenjandan Denizli 2. sıra milletvekili adayı yapılan Cihaner’le ilgili YSK’nın da yeterli araştırmayı yapıp yapmadığı bilinmiyor.

CHP’nin Denizli adayları Cihaner’i karşılamadı

CHP Genel Merkezi tarafından Denizli'den 2. sıra kontenjan milletvekili adayı gösterilen Ergenekon sanığı İlhan Cihaner'i, şehre gelişinde parti tarafından düzenlenen karşılama törenine milletvekili adaylarından hiçbiri katılmadı. CHP İl Teşkilatı, Çardak ilçesine karayoluyla gelen Cihaner'i karşıladı. Törene İl Başkanı Himmet Yavaş, Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven ve bir grup partili katıldı.

Burada gazetecilere kısa bir açıklama yapan Cihaner, "Denizli ve Türkiye daha özgür, daha demokratik, daha eşitlikçi bir hal alsın diye burada mücadele veren partili arkadaşlarla birlikte omuz omuza çalışacağız. Umuyorum ki Denizli rahat bir nefes alacak, Türkiye rahat bir nefes alacak" dedi.

İlhan Cihaner daha sonra parti otobüsüne binerek Denizli Organize Sanayi Bölgesi'nde, CHP İl Teşkilatı tarafından düzenlenen karşılama törenine geçti. Otobüsün üstünde partilileri selamlayan Cihaner, kendisini karşılamaya gelenlere karanfil dağıttı. Her iki karşılamaya da CHP'nin Denizli'deki diğer altı milletvekili adayı katılmadı.

yeni akit

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.