Aslan, bu işi 'Burak'maz: 1-3

Aslan, bu işi 'Burak'maz: 1-3

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkma umudunu son iki maça taşıdı.. Cluj deplasmanında Burak Yılmaz'ın hat-trick'i Aslan'a 3 puanı kazandırdı

CFR Cluj: 1 - Galatasaray: 3

MAÇIN KARNESİ

Stat: Dr. Constantin Radulescu

Hakemler: William Collum, William Conquer, Martin Cryans (İskoçya)

CFR Cluj: Felgueiras, Sepsi (Dk. 31 Bastos), Cadu, Piccolo, Ivo Pinto, Sougou, Mureşan, Godemeche (Dk. 46 Bjelanovic), Luis Alberto, Camora, Kapetanos (Dk. 76 Valente)

Galatasaray: Muslera, Eboue, Cris, Dany, Riera, Hamit Altıntop, Selçuk İnan, Yekta Kurtuluş (Dk. 89 Sabri Sarıoğlu), Emre Çolak, Burak Yılmaz, Umut Bulut (Dk. 76 Amrabat)

Goller: Dk. 18, Dk. 61 ve Dk. 74 Burak Yılmaz (Galatasaray), Dk. 53 Sougou (CFR Cluj)

Sarı Kartlar: Dk. 40 Riera, Dk. 48 Hamit Altıntop (Galatasaray)

İLK YARIDAN DAKİKALAR

UEFA Şampiyonlar Ligi (H) Grubu'ndaki 4. maçında Galatasaray, CFR Cluj karşısında ilk yarıyı 1-0 üstün tamamladı.

Maça etkili başlamak isteyen Galatasaray, ilk dakikalarda orta sahada kaybettiği toplar nedeniyle kalesinde tehlike yaşadı, daha sonra oyunun kontrolünü eline aldı. Burak Yılmaz ile 18. dakikada gole ulaşan sarı-kırmızılı takım, baskısını daha da artırdı ancak farkı açmasını sağlayacak fırsatları yakalayamadı. 

Oyunu kendi yarı alanında kabul eden ve hızlı çıkarak Galatasaray kalesinde gol arayan CFR Cluj, henüz 4. dakikada Kapetanos ile önemli bir fırsatdan yararlanamadı. Burak Yılmaz'ın golüyle yenik duruma düşen konuk ekip, Sogou ile de skorda eşitliği sağlayabileceği bir pozisyonu değerlendiremeyince, ilk yarıyı 1-0 geride kapattı.

4. dakikada Luis Alberto'nun pasıyla savunmanın arkasına sarkan Kapetanos'un ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya pozisyonda vuruşunda, top yandan az farkla auta gitti.

7. dakikada Selçuk İnan'ın ortasında, ceza sahası önünde Burak Yılmaz'ın kafayla indirdiği topla ceza sahasına giren Emre Çolak'ın vuruşunda, meşin yuvarlak yandan az farkla auta çıktı.

16. dakikada savunmada son adam pozisyonundaki Cris'in ayağından sektirdiği topu araya giren Kapetanos almak isterken, kalesini terk eden Muslera, tehlikenin büyümesini önledi.

18. dakikada Galatasaray, CFR Cluj karşısında golü buldu. Sağdan Hamit Altıntop'un yaptığı ortada, ceza sahasında iyi yükselen Burak Yılmaz, şık bir kafa vuruşuyla topu filelerle buluşturdu: 0-1.

25. dakikada Galatasaray ceza sahasında oluşan karambolde, Camora'nun vurduğu top savunmadan sekerek sağda Sougou'nun önünde kaldı. Bu oyuncunun yakın mesafeden şutunda ise meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.

Kalan dakikalarda her iki ekibin de çabaları gol getirmedi ve Galatasaray devreyi 1-0 önde bitirdi.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

İlk yarıda elde ettiği 1-0'lık skorun avantajıyla ikinci yarıya başlayan ve tutuk bir görüntü ortaya koyan Galatasaray, 47. dakikada Sougou'nun golüne engel olamadı. Yenilen golün ardından yeniden hareketlenen ve rakip kaleye gelmeye başlayan sarı-kırmızılı takım, yine Burak Yılmaz'ın ayağından golü bularak 2-1 öne geçmeyi başardı. Yeniden skor üstünlüğünü elde etmesinin ardından rakip kalede üst üste pozisyonlar yakalayan ''Cim bom'', Burak Yılmaz'ın ayağından 3. golü de bularak mücadeleden 3-1 galip ayrıldı.

İkinci yarıya hızlı bir başlangıç yapan CFR Cluj, Galatasaray kalesine baskısını artırırken, Sougou ile golü de bularak skor eşitliğini sağladı. Ancak yeniden oyun hakimiyetini ele alan sarı-kırmızılılar karşısında ikinci golü yemekten kurtulamayan konuk ekibin öne geçme hayalleri de kısa sürdü. Yenilen gol sonrası oyundan iyice düşen CFR Cluj, kalesinde önemli tehlikeler yaşamaya başlarken, Burak Yılmaz'ın 3. golü Rumen ekibi için maçın da sonu oldu.

47. dakikada Bastos'un soldan kullandığı köşe atışında, ön direkte Sougou topu kafayla aşırırken, arka direkte Bjelanovic'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak üsten az farkla auta çıktı.

53. dakikada CFR Cluj, Galatasaray karşısında 1-1'lik eşitliği yakaladı. Bastos'un pasıyla sağdan ceza sahasına giren Sougou'nun vuruşunda, yan direğe de çarpan top ağlara gitti: 1-1.

61. dakikada Galatasaray yeniden öne geçmeyi başardı. Sağdan Hamit Altıntop'un yaptığı ortada yerden giden topa savunmada kimse müdahale edemeyince, arka direkte Burak Yılmaz meşin yuvarlağı tamamlayarak sarı-kırmızılı ekibi yeniden öne geçirdi: 1-2.

70. dakikada orta sahadan kapılan topla ceza sahası önüne kadar gelen Hamit Altıntop, pasını müsait durumdaki Burak Yılmaz'a verdi. Bu oyuncunun sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya vuruşunda ise meşin yuvarlak Felgueiras'ta kaldı.

73. dakikada çalımlarla ceza sahası önüne kadar gelen Hamit Altıntop'un sert şutunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

74. dakikada Burak Yılmaz, Galatasaray'ın ve kendisinin 3. golüne imza attı. Selçuk İnan'ın derinlemesine pasıyla soldan ceza alanına giren Burak, sert vuruşla topu filelere gönderdi: 1-3.

90. dakikada Valente'nin şutunda savunmaya seken topa arka direkte Sougou istediği gibi bir vuruş yapamayınca, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

90 3. dakikada Amrabat ile duvar pası yaparak ceza sahasına giren ve kaleciyle karşı karşıya kalan Burak Yılmaz, kaleciyi geçemedi.

Karşılaşma, 3-1 Galatasaray'ın üstünlüğünde sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.