Aslan Değirmenci'ye 2 yıl 6 ay!

Aslan Değirmenci'ye 2 yıl 6 ay!

Önder Sav'ın Vakit muhabirinin telefonlarına cevap verdiği ve telefonu açık unuttuğu kesinleşti AMA...

Önder Sav ve Vakit gazetesinin muhabiri arasındaki dinleme polemiği yeni bir aşamaya geldi. Gelinen son aşamada Önder Sav'ın daha önce "beni gizlice dinlediler" iddialarından vazgeçtiği ve telefonunu açık unuttunu kabul ettiği ortaya çıktı. Çünkü, Vakit gazetesi muhabiri hakkında açılan davada savcı mütalaasını bu yönde mahkemeye sundu. 

Önder Sav ile Vali Ali Serindağ'ın telefonda görüşmesini haberleştiren Vakit gazetesi muhabiri Aslan Değirmenci'nin 2 yıl 6 aya, gazetenin Ankara Temsilcisi Serdar Arseven'in, 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Sav'ın avukatı Ahmet Çörtoğlu katıldı.
Çörtoğlu, sanıkların suçunun sabit olduğunu ifade ederek, cezalandırılmalarını istedi.

Esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Fuat Hazer, 23 Mayıs 2008'de Önder Sav'ın, partisinin genel merkezinde, Merkez Valisi Ali Serindağ ile yüz yüze görüştüğünü anlattı.

Bu sırada, sanık Değirmenci'nin, Sav'ı, daha önceki bir görüşmesiyle ilgili cep telefonundan arayarak görüşmek istediğini kaydeden Hazer, Sav'ın telefona cevap verip, görüşme talebini kabul ettiği ve bu arada da Değirmenci'yi beklettiğini ifade etti.

Telefonun açık olduğu esnada, sanık Değirmenci'nin, Sav ile mağdur Serindağ arasındaki konuşmaları dinleyerek not ettiğini anlatan Hazer, bunu, diğer sanık Arseven'e vermek suretiyle 26 Mayıs 2008'de Anadolu'da Vakit gazetesinde yayımlattığını dile getirdi.

Deliller, dosya kapsamı, soruşturma ve yargılama aşamasındaki bilirkişi raporları dikkate alınarak, sanıkların atılı suçu işlediklerinin sabit olduğunu savunan Hazer, Değirmenci'nin, “kişiler arasındaki konuşmaları kaydetmek ve basın yoluyla ifşa etmek” suçundan 8 aydan 2 yıl 6 aya, Arseven'in ise “kişiler arasındaki konuşmaları basın yoluyla ifşa etmek” suçundan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Yargıç Naile Gündoğdu Taş, dosyanın karar için incelemeye alındığını belirterek, duruşmayı erteledi. Hakkında 2 yıl 6 ay hapis cezası istenen Aslan Değirmenci uzun süredir habername.com sitemizde de köşe yazarlığı yapmaktadır.

Etiketler :