Aslan, derbi provasına çıkıyor

Aslan, derbi provasına çıkıyor

Kendisine, ulaşabileceği tek hedef olarak Fenerbahçe derbisini koyan Galatasaray, bugün A.Gücü ile yapacağı mücadeleden galip ayrılıp moral bulmak istiyor. Kritik maç öncesi cezalılar ve kart sınırındaki futbolcuların fazlalığı Teknik Direktör Hagi'yi düş

Spor Toto Süper Lig'de kötü günler yaşayan Galatasaray, önümüzdeki hafta Fenerbahçe ile oynayacağı derbi öncesi bugün Ankaragücü karşısında galibiyet arıyor. Sarı-Kırmızılılar, bu karşılaşmadan üç puanla ayrılarak Türk Telekom Arena'da ilk kez misafir edeceği Fenerbahçe karşısına moralli çıkmayı hedefliyor.

Şampiyonluk yarışından haftalar önce kopan, Ziraat Türkiye Kupası'ndan elenen ve gelecek sezon Avrupa kupalarına katılabilme şansını da büyük ölçüde kaybeden G.Saray, içine girdiği düşüşü önleyebilmenin hesaplarını yapıyor. Oynadığı son 3 resmî maçında galibiyete hasret kalan Sarı-Kırmızılılar, Ankaragücü deplasmanından 3 puan çıkarmayı planlıyor. Takımda sarı kart cezalısı durumundaki Çek golcü Milan Baros ile sakatlıkları devam eden Sabri Sarıoğlu ve Serkan Kurtuluş, bugünkü maçta takımdaki yerlerini alamayacak.

Galatasaray'ın Ankaragücü ile yapacağı müsabakada sarı kart cezası sınırında bulunan oyuncuların çokluğu, gelecek hafta Fenerbahçe ile oynanacak derbi karşılaşması öncesi Teknik Direktör Hagi'yi düşündürüyor. Sarı-Kırmızılılarda Barış Özbek, Gökhan Zan, Mustafa Sarp, Yekta Kurtuluş, Kazım ve Culio, Ankaragücü maçında sarı kart görmeleri durumunda Fenerbahçe karşısında takımdaki yerlerini alamayacak. Teknik Direktör Hagi, sakatlığı sebebiyle uzun süredir sahalardan uzak kalan Kaptan Arda Turanı da, maç kadrosuna dahil etti. Futbolcularıyla dün bir toplantı yapan Rumen hocanın, "Son haftalarda kötü sonuçlar alıyoruz. Bir an önce kendimize çekidüzen vermeliyiz. Önce Ankaragücü'nü sonra da Fenerbahçe'yi yenerek bu sezon çok üzdüğümüz taraftarların biraz olsun yüzünü güldürmeliyiz." dediği öğrenildi.

BAROS ÖZÜR DİLEDİ, HAGİ AFFETTİ

Galatasaray'da önceki gün yaşanan Hagi-Baros krizi çözüldü. Genç çalıştırıcı, önceki gün antrenmanda istediklerini yerine getirmeyen Baros'u antrenmandan kovmuştu. Sarı-Kırmızılı yönetimin dün araya girmesiyle Gheorghe Hagi ile Milan Baros arasındaki sorunların giderildiği ifade edildi. Cezası sebebiyle bugünkü maçta forma giyemeyecek olan Çek golcünün, Fenerbahçe derbisinde takımdaki yerini alması bekleniyor. Milan Baros'un dün hocasından özür dilediği, Hagi'nin de futbolcusunu afettiği bildirildi.

MUHTEMEL KADROLAR

ANKARAGÜCÜ: Özden, Uğur, Rajnoch, Aydın, Klukowski, Gabric, Sapara, Adem, Murat Duruer, Vittek, Sestak

GALATASARAY: Zapata, Neill, Gökhan Zan, Servet, Hakan Balta, Ayhan, Cana, Culio, Kazım, Stancu, Pino

STAT: 19 Mayıs

HAKEM: Halis Özkahya

SAAT: 15.30 YAYIN: Lig

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :