Aslarından Yoksun Miami Heat Evinde Minnesota Timberwolves’a Galip Geldi

Aslarından Yoksun Miami Heat Evinde Minnesota Timberwolves’a Galip Geldi

NBA’in iki iyi takımı olan Miami Heat ve Minnesota Timberwolves arasında Miami FTX Arena’da oynanan maçta Butler ve Adebayo gibi iki asından yoksun olan Heat takımının ortaya koyduğu inanılmaz efor galibiyeti getirdi: Heat 113 - Timberwolves 110

Mehmet Y. Ulutaş / Miami FTX Arena / Habername.com

Maçtan önce iki takımın da 16 galibiyeti ve 17 mağlubiyeti vardı. Miami Heat maça Strus, Lowry, Herro, Joviç ve Martin ilk beşi ile başladı. Minnesota Timberwolves ise Edwards, McDaniels, Gobert, Rivers ve Russell ilk beşi başladı.

Bam Adebayo ve Butler’ın yokluğunda nispeten kısa bir beş ile mücadele eden Heat takımı pota altına pek girmeden dışarıdan bulacağı sayılarla oynamayı tercih etti. Heat takımına göre daha uzun bir beş ile mücadele eden Timberwolves ise bu şutlara yeterince müdahil olamadı.

İlk çeyrek müthiş çekişmeliydi. Aradaki fark hiç açılmadı. Timberwolves’ta Edwards 10 sayı ile ilk çeyreğin en skorer oyuncusu oldu. İlk çeyreği Miami Heat 33-31 önde bitirdi.

İkinci çeyrek ise her iki takımın da bol hata ve top kaybı yaptığı bir çeyrek oldu. Neticede skor da ilk çeyreğe nazaran düşük kaldı. Heat takımı Strus’un son saniyede attığı üçlük ile ilk devreyi 59-56 önde bitirdi.

İkinci yarı Heat’in bariz üstünlüğüyle başladı. Üçüncü çeyrekte Minnesota takımı çok fazla hata yaptı ve art arda sayılarla Miami takımı farkı 12 sayıya kadar getirdi. Ama Timberwolves geri döndü ve skoru 84-84’e getirdi. Alınan mola sonrası Heat kendine geldi ve devreyi 93-86 önde kapattı.

Son çeyreğe Heat iyi başlamadı ve birçok hücumdan eli boş döndü. Ama maçı bırakmadı. Wolves ise skorer oyuncuları Edwards ve Reid ile maça tutundu. Son dakikalar müthiş bir çekilmeye sahne oldu. Edwards’ın akrobatik ve Herro’nun son dakika içerisinde yaptığı inanılmaz basketler bu çeyreğe damga vurdu. Miami Heat çok önemli eksiklerine rağmen rakibi Minnesota Timberwolves’u 113-110 yendi.

Miami Heat’te Max Strus 19 sayı/3 ribaunt/0 asist, Kyle Lowry 18 sayı/5 ribaunt/9 asist, Tyler Herro 14 sayı/2 ribaunt/8 asist, Gabe Vincent 11 sayı/2 ribaunt/0 asist, Orlando Robinson 9 sayı/4 ribaunt/0 asist Duncan Robinson 9 sayı/4 ribaunt/0 asist, Caleb Martin 8 sayı/8 ribaunt/1 asist ile oynadı.

Minnesota Timberwolves’ta ise Anthony Edwards 29 sayı/6 ribaunt/7 asist, Naz Reid 21 sayı/11 ribaunt/2 asist, Jaden McDaniels 16 sayı/4 ribaunt/3 asist ile oynadı.

miami-heat-vs-minnesota-timberwolves-2022-12-26-1.jpg

miami-heat-vs-minnesota-timberwolves-2022-12-26-3.jpg

miami-heat-vs-minnesota-timberwolves-2022-12-26-4.jpg

miami-heat-vs-minnesota-timberwolves-2022-12-26-5.jpg

miami-heat-vs-minnesota-timberwolves-2022-12-26-6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.