"Asrın felaketinde" hayatını kaybedenler Avustralya'da anıldı

"Asrın felaketinde" hayatını kaybedenler Avustralya'da anıldı

Avustralya'nın Melbourne kentinde Türk ve Müslüman kökenli sivil toplum kuruluşların organizesinde bir araya gelen yüzlerce kişi, Kahramanmaraş...

ANKARA (AA) - Avustralya'nın Melbourne kentinde Türk ve Müslüman kökenli sivil toplum kuruluşların organizesinde bir araya gelen yüzlerce kişi, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yaşamını yitirenler için anma programı düzenledi.

Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Hume Belediyesi binası önünde yapılan programa, federal ve eyalet milletvekilleri ve yetkililer yanı sıra Türkiye'nin Melbourne Başkonsolosu, Türk ve Müslüman sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birçok STK üyesi katıldı.

Anma programında katılımcılara hitap eden İşçi Partisi Federal Milletvekili Maria Vamvakinou, Avustralya Başbakanı Anthony Albanese'in başsağlığı dileklerini içeren mesajını paylaştı.

Vamvakinou, Avustralya hükümetinin, insani yardımların dışında 72 kişiden oluşan arama kurtarma ekibini Türkiye'ye gönderdiğini hatırlattı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla devam eden anma program, Belediye Meydanı'nda cemaatle kılınan akşam namazı ile son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.