Astana’da Esil Nehri buzla kaplandı.

Astana’da Esil Nehri buzla kaplandı.

Yorgunluğunu atmak ve çocuklarıyla zaman geçirmek isteyen Astana sakinleri, yüzeyi buz tutan nehirde saatlerce paten kayıyor ve yürüyüş yapıyor- Çocuklar ise soğuk havaya rağmen kaydıraklardan kayıyor ve Sibirya köpekleriyle kızak çekerek eğleniyor

ASTANA (AA) - MEİRAMGÜL KUSSAİNOVA - Kazakistan’ın başkenti Astana’nın ortasından akan Esil Nehri, kışın tamamen donarak çeşitli aktivitelerin yapıldığı büyük bir buz sahasına dönüşüyor.

Astana, uzun ve soğuk geçen kış mevsimiyle bilinirken, kar yağışının ekimde başladığı başkentte kış yaklaşık 6 ay sürüyor.

Şehrin ortasından akan Esil Nehri ise kasım itibarıyla tamamen donuyor ve çeşitli kış aktivitelerinin yapıldığı büyük bir buz sahasına dönüşüyor.

Kış eğlencesinin tek adresi haline gelen nehir, şehrin yeni ve eski merkezlerinin kesiştiği noktada yer almasıyla da ziyaretçilere ulaşım kolaylığı sağlıyor.

Donan nehir, özellikle hafta sonları kalabalık oluyor.

İş yorgunluğunu atmak ve çocuklarıyla zaman geçirmek isteyen Astana sakinleri, yüzeyi buz tutan nehirde saatlerce paten kayıyor ve yürüyüş yapıyor.

Çocuklar ise soğuk havaya rağmen kaydıraklardan kayıyor ve Sibirya köpekleriyle kızak çekerek eğleniyor. Esil Nehri, öğrenci grupları arasında buz hokeyi karşılaşmalarına da sahne oluyor.

Maksat İsayev, AA muhabirine, kışın çocuklarıyla donan nehirde zaman geçirmeyi sevdiklerini söyledi.

İsayev, “Ben çocuklarımın kapalı alanlarda değil böyle temiz havada doyasıya eğlenmelerinden yanayım. Burada kafeterya da mevcut. Isınmak için kahve, çay veya atıştırmalık alabilirsiniz. Her yıl eğlence çeşitleri artıyor. Bu sene kar motorları gelmiş.” dedi.

Nisan sonuna doğru çözülmeye başlaması beklenen Esil Nehri yazın da teknelerle gezi turlarına çıkmak isteyenlerin uğrak noktası oluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.