Aşure bereketi Beykoz’u kuşatıyor

Aşure bereketi Beykoz’u kuşatıyor

Beykoz Belediyesi Muharrem Ayı vesilesiyle 15 bin aşure hazırladı. Bolluk ve bereketi temsil eden aşureler bu hafta boyunca ilçenin farklı noktalarında vatandaşlara ikram edilecek.

 

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek Paşabahçe Merkezi Cami’nde öğle namazı sonrasında vatandaşlara aşure ikram etti.

Muharrem Ayı’nın hayırlara vesile olmasını temenni eden ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Yücel Çelikbilek, aşurenin toplumda paylaşma, dayanışma ve birlikteliğin ifadesi olduğunu belirterek her yıl olduğu gibi bu yılda aşure bereketini ilçe sakinleriyle paylaşacaklarını ve asırladır süregelen güzel bir geleneği yaşatmak istediklerini söyledi.

Belediye başkan yardımcıları da Beykoz Meydanı, Kavacık Hasan Yavuz Camisi ve Yenimahalle Şeref Yıldız Camisi olmak üzere 3 noktada aşure ikramı yaptı.

Öte yandan Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı M. Hanefi Dilmaç da Beykoz Merkez Camii'nde meclis üyeleri ile birlikte namaz sonrası aşure dağıttı. Aşure dağıtımı sırasında vatandaşların sorunlarını da dinleyen Hanefi Dilmaç, "Muharrem Ayı'nda Beykoz Belediyesi olarak hem aşure dağıtımı yapıyor, ham de vatandaşlara Beykoz Belediye Başkanımız Yücel Çelikbilek selamlarını söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.