Asya borsalarında gerileme görüldü.

Asya borsalarında gerileme görüldü.

İSTANBUL (AA) - Asya borsalarında satış ağırlıklı bir seyir öne çıkarken, bölgede açıklanan makroekonomik veriler satış baskısını sınırladı.Analistler,...

İSTANBUL (AA) - Asya borsalarında satış ağırlıklı bir seyir öne çıkarken, bölgede açıklanan makroekonomik veriler satış baskısını sınırladı.

Analistler, New York borsasında dünkü satıcılı seyrin yeni günde Asya'ya da taşındığını belirterek, ABD yönetiminin bütün ABD'li şirketlerin, Huawei başta olmak üzere bazı şirketlerle ticaretine yasak getirebileceğine ilişkin haber akışı da söz konusu düşüşte etkili olduğunu bildirdi.

Öte yandan bölgede açıklanan makroekonomik verilerin ekonomik aktiviteye ilişkin olumlu sinyaller vermesi ise düşüş eğilimini sınırladı.

Çin'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ocakta 50,1 seviyesinde gerçekleşerek hem beklentileri aştı hem de imalat sanayinin daralma eğilimini sonlandırdığını gösterdi. Ülkede hizmet sektörü PMI da 54,4'e çıktı

Japonya'da ise sanayi üretimi aylık yüzde 0,1 gerilese de beklentilerin üzerinde bir performans sergilerken, perakende satışlar da aralıkta yıllık bazda yüzde 3,8 artarak öngörüleri geride bıraktı.

Bu gelişmelerle Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,39 değer kaybederek günü 27.327 puandan tamamlarken, dolar/yen paritesi yüzde 0,3 azalışla 130,1'de dengelendi.

Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,4 gerileyerek 3.255 puana inerken, Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 1 düşüşle 2.425 seviyesinden kapandı.

Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,1 değer kaybıyla 59.445, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 0,8 azalışla 21.890 puanda seyrediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.