Asya Şampiyonu İran Oldu

Asya Şampiyonu İran Oldu

Özbekistan'ın ev sahipliğinde bu yıl 11.si düzenlenen 2010-Asya Futsal Şampiyonası'nın kupasını İran kaldırdı.

İran, 24 Mayıs'ta başlayan şampiyonanın bugün yapılan final maçında ev sahibi Özbekistan'ı 8-3 yenerek kupayı kaldıran taraf oldu. Şampiyonluk İran'ın Asya'daki 10. futsal şampiyonluğu olmuş oldu. İran daha önce dokuz defa bu kupayı kaldırmıştı.

SEVİNÇ KISA SÜRDÜ

Özbek seyircilerinin yanı sıra az sayıda İranlı seyircilerin de takip ettiği karşılaşma başında Özbekistan peş peşe bulduğu gollerle bir anda skoru 2-0 yaptı. Özbek seyirciler ard arda gelen gollerle adeta kendinden geçti. Salon gol çığlıklarıyla inledi. Özbek seyircilerin maçın başında yaşanan bu sevinci ise kısa sürdü ve ilerleyen dakikalarda İran'ın peş peşe gelen golleriyle adeta kahır oldu. Aralarında çok sayıda bayanın olduğu İranlı taraftarlar ise atılan gollerle coştu.

İRAN FARKA GİTTİ

İlk yarısı İran'ın 3-2 üstünlüğüyle sone eren karşılaşmanın ikinci yarısında oyuna ağırlığını koyan İran farka gitti. İki ülke seyircilerinin karşılıklı tezahüratları altında devam eden karşılaşmada bir ara skora 3-3'lük denge geldiyse de ilerleyen dakikalarda İran, bulduğu gollerle farkı açtı.

Kalan dakikalarda rakibine gol fırsatı vermeyen İran, karşılaşmadan 8-3'lük skorla ayrılarak kupaya el uzatan taraf oldu. Bu şampiyonluk İran'ın Asya'daki 10. futsal şampiyonluğu olmuş oldu. İran daha önce dokuz defa bu kupayı kaldırmıştı.

Karşılaşmanın son düdüğüyle İranlı seyircilerin sevinci doruk noktasına ulaştı. Futbolcular ise ellerine aldıkları bayraklarıyla salonda zafer turu attı; taraftarlarını selamladı.

İran'a kupasını Asya Futbol Federasyonu Başkanı Mohammed Bin Hamam verdi. Kupanın alınmasıyla İranlı futbolcular ve heyet büyük coşku yaşadı.

SALONA PARA YAĞDI

Bu arada bazı İranlı seyircilerin futbolcuları üzerine deste deste para saçması futsal salonunda düğünlerde rastlanılan görüntüler oluştu. Bu arada paraları yerde gören bazı görevliler fırsattan faydalanarak paraları topladı.

Ellerine aldıkları kupayla adeta kendinden gecen İranlı futbolcular kameraların karşına geçerek bu başarılar kamera kareleriyle perçinleştirdiler.

Özbekistan ve Japonya takımlarına ise ikincilik ve üçüncülük ödülleri verildi. CİHAN

Etiketler :